Diyanet İşleri Başkanlığı Tur Hocanın İlgisizliği Ve Otelin Hijyeni

15 Şubat 2024 17:48

Diyanetle umre turuna gittik. Tamam umre yaptık ibadet ettik ama gelecek olanlar da bunları bilsin diye buradan yazıyorum.

Yolculuğumuza daha başlamadan hocaların ilgisizliğini fark ettik bizi kimse yönlendirmedi nereden bilet alınır nereden harç yatırılır hiç birini söylemediler. Biz kendi başımıza her işimizi hallettik.

Başımızdaki hoca herkes içeriye girmeden pasaporttan geçip orada bekledi insan herkesi bekler de öyle içeriye girer. Daha sonra Medine'ye geldik havalimanında bavulumuz kayboldu. Hoca tabi yine kimseyi beklemeden otobüse gitti kendi imkanlarımızla otobüsü de bulduk. Medine'deki otel fena değildi mekke deki otele göre.

Ravza'yı ziyarete gideceğimizi söylediler aşağıda toplanıldı ama gidildiğinde kimse bize bir şey anlatmadı. Kendi kendimize internetten araştırarak bazı bilgiler öğrendik. Mekke'ye gittik. Dar hadi oteliydi. Otel odasına girdiğim anda banyodaki kıllar dikkatimi çekti.

Odanın hijyeni çok kötüydü. Medine'deki otelin yıldızı az olmasına rağmen çok temizdi. Mekke'deki otelin yemekleri iyi değildi peynirinin içinden kıl çıktı. Pilavı Türk aşçı olmasına rağmen baharatlı pilav yapıyorlardı. Mekke'de de hocamız aynı şekilde gezi bilgilendirmelerini son dakikada yaptı. Rehberliği hiç iyi değildi yine kendi bildiklerimizle gezdik. İstanbul'a döndüğümüzde bile hoca herkesten önce kimseyi yönlendirmeden bavulunu almaya gitti. Diyanet bu şikayetleri dikkate alsa çok iyi olur.

Yaşlılara tekerlekli sandalye ücretsiz nereden alınır bunu bile bilmiyorlardı. Öbür şirketler tavaf esnasında kulaklıkla dua ettiklerini gördüm herkes hocanın dediğini duyuyordu kulaklık sayesinde diyanetin de acilen bu kulaklık sistemini getirmesi lazım.

Otellerde tekerlekli sandalye kesinlikle bulunması lazım. Hocaları iyi seçmeleri lazım gerçekten hakkıyla anlatan bilen hocalar olması lazım.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Ziyareti!

06 Mayıs 2024 09:30