Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 Yaş Kur'an Kursu Saçmalığı

15 Ağustos 2024 16:4221.010

Ben Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 Yaş Kur'an Kursu programı ile ilgili mağduriyetimi iletmek için yazıyorum.
Evimin sokağında bir kurs bulunmakta (Gölcük/Yazlık/Üç Evler) (Öğrenci: Y***B***)
Mayıs ayında ön kayıt almaya başladılar. Biz de açıldığı gün gittik kaydımızı yaptırdık. Kayıt yaptırdığımızı düşündüğümüz için diğer okulların erken kayıt gibi fırsatlarının hiçbirinden yararlanamadık.
Temmuz 15'te arayıp fiyat söylediler. Fiyata da tamam dedik. Ağustos 15'te arayarak, çocuğumuzun yedeklerde olduğunu, gelmeyen birisi olursa yedekten alacaklarını söylediler. Gölcük Müftülüğünden m**** a*** Bey'i aradığımda, yönetmelikleri gereği her gelenin başvurusunu alacaklarını, kapasiteleri kadar yaş sırasına göre alacaklarını ve geriye kalanları eleyeceklerini söylediler.
Birincisi, Türkiye'nin neresinde böyle bir işleyiş anlayışı var? İş başvurusu mu, seçerek öğrenci almak nedir? MEB bile adrese dayalı olarak kayıt yapıyor. İstersem evimin yakınındaki okula değil de uzaktaki bir okula çocuğumu kayıt ettirebileceğimi söylüyorlar. İkincisi, Mayıs ayında bu kayıt saçmalığını söyleseler başka okul bakarız. Temmuz ayında fiyat için aradıklarında söyleseler gider başka bir kurs bakarız. Ağustos 15'te arayarak bu şekilde bilgi veriyorlar. Bu saatten sonra da size yedekten de sıra gelmez, çocuğunuz 2020 doğumlu diyorlar. Bir işi de elinize yüzünüze bulaştırmadan Allah rızası için yapmayı öğrenin artık.

2 Destek

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Yüksek Ve Belgesiz Aidat Talebi

Seyrantepe 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Havantepe 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda, Eylül 2025 ve sonrasında her ay 3000-3500 TL aras...

3 Destek4 Yorum

Kurs Kapasitesi Ve Erişim Sorunu: Çocuğum İçin Dini Eğitim Engeli

Diyanet'in Konya Selçuklu 4,6 yaş gurubuna kızımı kayıt yaptırmıştım 1 ay kadar gitti ama evi taşımak zorunda kaldık. Ge...

Tümünü Gör
Diyanet İşleri Başkanlığı Keçiören Müftülüğü Görevini Yap Orası Oturma Yeri Değil

Diyanet İşleriBaşkanlığı Keçiören Müftülüğü Görevini Yap Orası Oturma Yeri Değil

Yener
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Ö. G. G Personel Alımı Başvuru Hatası

Diyanet İşleriBaşkanlığı Diyanet Ö. G. G Personel Alımı Başvuru Hatası

Erdem
Diyanet İşleri Başkanlığı Güvenlik Alımı Başvuru Yapılmıyor

Diyanet İşleriBaşkanlığı Güvenlik Alımı Başvuru Yapılmıyor

Özlem
Diyanet İşleri Başkanlığı Sene Süresinden İtibaren Sesli Okuma Yapmıyor!

Diyanet İşleriBaşkanlığı Sene Süresinden İtibaren Sesli Okuma Yapmıyor!

Burhan
Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an-ı Kerim'deki Eksikler