Vize Reddi Ve Dışişleri Bakanlığı'nın İlgisizliği

20 Kasım 2024 03:26

Güney Afrika ülkesinde senelerdir yaşayan biri olarak. 3. Defa aynı vize türüne başvurdum fakat ilk defa ve sebepsiz yere reddedildi. Haklılığımı kanıtlayan elimdeki belgeler ile durumu dışişleri Bakanlığına ilettiğim halde hiçbir geri dönüş olmuyor. CİMER üzerinden konu kurumumuz ile alakalı değildir diye cevap veren yetkiliye soruyorum t. C. Vatandaşının hakkını kim savunacak? Dışişleri bakanlığının görevi değil midir vatandaşına karşı yapılan haksızlıkları araştırmak ve konuyu çözüme ulaştırmak. Türkiye sınırları içinde bulunan Güney Afrika konsolosluğu ve orada çalışan Türk Vatandaşlar hakkımda yanlış beyan vererek suç işlemiş ve vize yetkisi olan kişiyi yanlış yönlendirmiştir. Bu konu ile ilgili elimde kanıtlar olmasına rağmen dışişleri bakanlığı da konu ile ilgilenmemiş ve araştırma gereği bile duymamıştır. Dışişleri bakanlığı sadece yurt dışında vefat ettiğimiz zaman cesedimi getirmek için mi yardımcı oluyor?
Senelerde yurt dışında yaşamış, ülkemi orada savunmuş ve temsil etmiş biri olarak, ülke makamlarının konuyu araştırmaya bile girmemesi hepimizin utanması gereken bir durumdur. Bu arada daha önce iki kere almış olduğum vize, turist vizesi değil. 4 Senelik oturum hakkı veren vize türüdür. Bu sebepten ötürü Güney Afrika ülkesi ile bağlantılı kurduğum iş ve oradaki özel hayatım ve yatırımlarım aksamıştır. Afrika kıtası ile her fırsatta iş birliğinden bahseden yetkililerimizin orada yaşamış, iki ülkeye de maddi ve sosyal olarak bu kadar katkısı olan birinden haberlerinin bile olmaması çok düşündürücü.

Dışişleri bakanlığının özel hayatım ve iş yaşamımı etkileyen, hakkımda yanlış beyan verilerek vizemin red edilmesini sağlayan kişiler hakkında gerekli araştırmaları yapmasını talep ediyorum.

Doğan
Doğan
19 Mayıs 2025 13:25

Ülkemde yabancı gibiyim. Kimsenin umurumda değil.

16 Ocak 2025 00:47

29 Şubat 2024 01:28

İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Başvurusunda 3 Yılı Aşan Belirsizlik Ve Mağduriyet

05 Eylül 2025 04:38
icisleri-bakanligi-vatandaslik-basvurusunda-3-yili-asan-belirsizlik-ve-magduriyet-6.jpg
icisleri-bakanligi-vatandaslik-basvurusunda-3-yili-asan-belirsizlik-ve-magduriyet-5.jpg
icisleri-bakanligi-vatandaslik-basvurusunda-3-yili-asan-belirsizlik-ve-magduriyet-4.jpg
icisleri-bakanligi-vatandaslik-basvurusunda-3-yili-asan-belirsizlik-ve-magduriyet-3.jpg
icisleri-bakanligi-vatandaslik-basvurusunda-3-yili-asan-belirsizlik-ve-magduriyet-2.jpg
icisleri-bakanligi-vatandaslik-basvurusunda-3-yili-asan-belirsizlik-ve-magduriyet-1.jpg