Daylux Premix Kombi: Sürekli Arızalar Ve Yetersiz Servis Hizmeti

06 Ağustos 2024 13:55

Yaklaşık 1,5/2 yıl önce (22.11.2022) evimize tavsiye üzerine Daylux Premix kombi taktırdık. 5/6 ay önce arıza verdi, sıcak vermiyor diye servis çağırdık. Gelen servis bacadan diyerek baca yönünü değiştirdi. 1 hafta olmadan tekrardan aynı arızayı (error 13) verdi. Tekrardan servis çağırdık, 2 hafta sonra servis geldi, kombiyi açtı ve bir parçasını çeşme suyu ile yıkadı, tekrardan geri taktı. Bir hafta sıcak su verdi, tekrar aynı hatayı verdi. Aynı gelen servis, baca yerinden çıkmış, hangi firmadan aldıysanız onların gelip bacayı takmaları gerekiyor dedi. Hemen kombiyi almış olduğumuz Ekimson Isı D. Gaz. İnş. Taah. Müh. San. Tic. Ltd. Şti.'yi aradım ve firma 1 saat içerisinde gelip bacayı yerine taktılar. Kombi 2 gün sonra aynı hatayı verdi. Aynı servise arızanın giderilmesi için aradığımızda, işlerinin yoğun olduğunu, başka bir servisin geleceğini söyledi. 2 gün sonra yeni servis geldi, kurban bayramından önce bir şeyler yaptı, sıcak su 2 gün verdi, tekrar aynı arızayı verdi. Servisi aradık, kaç gün sonra geldiğini hatırlamıyorum, kurban bayramından önceydi. Gelen servis ateşleme parçasının değişmesi gerektiğini ve parçanın kendilerinde olmadığını, sipariş vereceklerini söyledi ve gitti. 3 gün sonra aradığımda parça siparişi verdik, gelince takacaklarını söylediler. Bu geçen zaman içerisinde geçici olarak bir cihaz takılmadı, soğuk su ile bazen de ocakta su ısıtarak banyo yapabildik. 3/4 kez aradığımızda parça gelince haber vereceklerini söylediler. En son 17/07/24 tarihinde aradım, parça geldi, yarın takarız dediler. Ertesi günü servis elemanı geldi ve arızanın parçadan değil de kombinin sökülüp içerisindeki ana eşanjörün iş yerlerinde yıkanıp temizlendikten sonra geri getirilip takılacağını söyledi. Ana eşanjör gibi bir parçanın temizliğini yapacaklarını ve bunun da 7.500₺ gibi bir işçilik ücreti olduğunu söyledi. Ben de cihazı 6 yıl garantili diye aldık dedim, bu işlem garantiye girmiyor dedi. Bunun üzerine servisi aradım, çıkan arkadaş da aynısını söyledi. Bunun kullanıcı hatası olmadığını söyledim, bu işlemler ücrete tabi dedi ve fiyatı 6.500₺ olur dedi. Kendileri de biliyor kullanıcı hatası olmadığını. Buradan bir yanıt alamazsam Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat edeceğim. Garantisi varken niye ben para ödeyeyim, o zaman garanti ne işe yarıyor diye söylediğimde biz bir şey yapamayız diyerek cevap verdi. Ben de madem parça yıkanacaktı, niye parça siparişi verdiniz? Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum.

Daylux Eco Kombi Arızası Ve Yetersiz Servis Hizmeti

01 Aralık 2023 12:39
Nil sonucu yetersiz buldu

18 Aralık 2023 10:38
Baykan Kombi Marka Kombi Değişimi Ve Teknik Sorunlar Süreci
Pelin sonuçtan hiç memnun değil

Pelin
27 Eylül 2024 04:22
buderus-kombinin-1-yilda-yasattigi-felaket-1.pdf

Baykan Kombi: Sürekli Arıza, Çözülmeyen Sorunlar!

18 Mayıs 2025 17:42