02 Mart 2023 14:51

Evde daha önce 8-10 sene kullandıktan sonra suyu ısıtan eşanjörün delinmesi sonucu aynı marka ve model Daxom UKDAX-12CT hermetik şofbeni alıp yerine monte ettirdim. Yeni şofben servis tarafından kurulduktan sonra Kepez Belediyesi tarafından kurulan arıtma sistemi ile daha yumuşak su kullanılmaya başlandı. 24 Ay garantisi olan şofben garanti bittikten altı ay sonra E5 arızası verip çalışmayınca servis çağrıldı. Çanakkale'de tek yetkili servis geldi ve eşanjör kazanın delinmiş olduğunu ve içerideki kablolara da zarar vermiş olduğunu, hasarın büyük olduğunu söyledi. Firmanın teknik servisini arayıp durumu anlatınca Çanakkale'deki servis ustası ile görüşeceklerini söylediler. Sonuç olarak garanti süresi bittiği için benim ödemem gerektiği belirtildi.

Merak ettiğim konu, eşanjör kazanı bir anda delinir mi? Delinmesi ve deliğin büyüyerek içeride Zarar verir hale gelmesi için ne kadar zaman gelmesi gerekir? Daha önce kullandığım aynı marka ve model şofben uzun süre delinmeden hata vermeden çalışırken, su kalitesi arıtma kurulmasıyla daha yumuşak hale gelmiş olmasına rağmen nasıl olur da kısa sürede eşanjör delinebilir. Firmanın teknik servisi kullanıcı hatası, yoğun kullanım veya gaz basıncının artması nedeni ile olabileceğini belirtiyor, ancak bu sürede evde şofbeni kullanan en fazla dört kişiyiz, doğal gaz faturalarından da ne kadar kullandığımız ortada (aylık ödeme son ayda 80 lira). Bu arada, şofbenin bozuk olması ve servisi beklememiz nedeniyle banyo yapamadığımız için mağduriyet de yaşıyoruz. Eklediğim resimlerde de görülebileceği gibi şofbenin monte edildiği duvarın ateşten etkilendiği görülüyor, evde yangın çıkmaması bizim için büyük şans. Daxom firmasının teknik servisinden görüştüğüm kişiye konuyu anlatmak üzere yetkili kişilerle görüşmek istediğimi söylediğimde meşgul olduklarını söyledi. Daxom yetkililerinin bu konudan yeterince haberdar olmadığını düşündüğüm ve onlara ulaşamadığım için buradan şikayetimi iletmek istedim.

11 Mart 2023 13:22

Bugün garanti kapsamında şofbenin yenisi takıldı. Firma durumu anlayıp çözüm bulması biraz uzun sürdü. Kurumsal olarak çözüm bulma ve iletişimde genel olarak oldukça yavaş, ancak sonuçta durum anlaşıldı ve gerekeni yaptılar, teşekkürler.

Daxom Şofben Arıza Kodu Ve Teknik Servis Sorunu

Deniz
29 Aralık 2024 20:21
Recep sonuçtan hiç memnun değil

Daxom Şofben: Hayati Tehlike Ve İlgisiz Servis

Recep