Dacia Sandero Vites 3 Cizgi Problemi

02 Eylül 2024 12:55

2017 Sandero aracımda easy r otomatik vites sıkıntısı yaşıyorum. Aracı park ettiğimde vites göstergesi 3 cizgi yanıp sönüyor. Vites geçmiyor. Kutup başını sok tak ile zor da olsa ilerleyebiliyorum. Serviste her defasında yazilim atıp gönderdiler hiçbir sonuç alamadım. 10 - 15 günde bir aynı problemi yaşıyorum ve bugün Bolu'da yolda kaldım. Aynı sorunla ilgili birçok şikayet okudum ancak hiçbirinde herhangi bir çözüm bulunamamış.

profile profile
02 Eylül 2024 14:15 (Şikayetten 1 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Yorumlar (18)

Abdülhamid
Abdülhamid

Merhaba, sorunu nasıl çözdüğünüzü yazdınız mı, yazdıysanız ben bulamadım kusura bakmayın

Yukarıda soketlerin temizliği ve sensör temizliği demişsiniz. Beyinci arkadaşınız beyinle ilgili bir işlem yaptı mı?

Teşekkür ederim. Ankara'da birkaç özel Renault Dacia servisi ile görüştüm. Şaseden baktılar bize bu programı mass kapattı biz atamıyoruz, ne zaman tekrar yetki verirler bilmiyorum dediler. Yetkili servisi gitmekten başka çözüm yok dediler. Birkaç yer şu öalzeme dedi (https://www.akbayrenault.com/urun/sandero-2-0-9-tce-otomatik-vites-gecis-motoru-260566650r) bende nette araştırdığımda yetkili serviste çözüm alan iki kişi de bunu yazmış. Yalnız yetkili servise 2000 TL tespit ücreti ile baktırdım onlar hayır bu değil otomatik vites beyni diye bir şey dedi 53700 TL bugün fiyat verdiler. Oda başka masraflarda çıkabilir şeklinde. Anlayacağınız çözümsüz araç yatıyor. Kalabalık trafikte güvenemiyorum, şu ana kadar trafikte kesmedi, genelde park yapıp tekrar çalıştırınca yapıyor ama yinede trafikte vitesten düşenleri okuduğumdan güvenemiyorum. Kronik bir arıza insanları araçtan soğutuyor. Kronik arızadan bu fiyatlara insanlar katlanmak zorunda kalıyor size de kazadan dolayı geçmiş olsun.

Murat

Aracı gün içinde aktif olarak arıza ışığı yanık şekilde kullanıyorum. Şu anda bir sorun yok. Ancak daha önce de belirttiğim gibi araç kazadan dolayı sigortacılar ile uğraştığımdan dolayı henüz sorunla ilgilenme fırsatı bulamadım. İşi biter bitmez sorun ile ilgilenmeye devam edeceğim. Dediğim gibi şu anda arıza ışığı yanıyor ve aktif olarak kullanıyorum. Beyinci arkadaş sağ olsun sadece yazılım atmaya çalıştı. Ancak orijinal yazılım haricindeki yazılımı araç kabul etmedi ve hiç çalışmadı. Araç 4 gün beyincide kaldı ancak bir çözüm olmadı. Ben de aracı aldım ancak ufak bir kaza yaptım. Araş hallolur hallolmaz problemle uğraşmaya devam. Şu anda aracı kullanıyorum. Hiç sorunsuz ancak Arıza ışığı yanıyor.

Yetkili servis benzer şeyler dedi Ankara'da. Otomatik vites beyni değişecekmiş 53700 TL. Tabi başka masraflarda çıkabilirmiş. Öözümü yok haftalardır kronik bir arızadan uğraşıyorum.

Çözümünüzde netice alabildiniz mi? Arabaya binemez olduk, bekliyoruz.

Teşekkür ederim. Peki arıza ışığı yanıyor mu? Yetkili servis aracına sahip çıkmayınca bizde çözüm üretiyoruz. Problemsiz devam ediyor musunuz?

Murat

Genel olarak arızaya gelecek olursak daha önceleri yazılım atıldıktan sonra arıza silinip 10-15 gün kadar kullanabiliyordum. Ancak yazılımdan hata bulmaya girildiğinde aktivatör (kimisi akülatör diyor) arızası ile karşılaştım. Arızayı silmeye çalıştığımda araç bu sefer hiç vitese geçmedi. Ben de arıza ışığı yanık bir şekilde epeydir kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. Sorunun tam çözümüne gelecek olursak, geçen hafta ufak bir kaza yaptım o yüzden sorunla ilgilenemedim. Şu anda yapılıyor. (kaporta işlemi var) araç çıksın, bu sorunla ilgili kaldığım yerden çalışmalara devam edip burada sonuçları paylaşacağım. Er geç bu sorun çözülecek.

Murat

Mesaj yazan arkadaşlar için genel olarak cevap veriyorum. Maalesef henüz çözüm bulamadım. Ancak ufak bir yöntem ile düzelme sağladım ve uzun süredir kullanmaya devam ediyorum. Yöntem ise şu: vites kutusuna giden kabloların bulunduğu soketleri (üç adet soket var. Biri akü altında, biri şanzıman robotuna giden ve diğeri robotun arka tarafında) ayrıca aracı lifte alıp şanzıman konum sensörünü de söküp temizledim ve bir süredir tedbirli de olsa kullanıyorum. Uzun yol dahi yaptım, herhangi bir arıza açmadı.

Servet
Servet

Murat bey merhaba, aynı sorun bende de var, siz çözebildinizmi sorunu

Efdal

Sizden bilgi bekliyoruz aynı sorun bizde de var ne yapmamız gerek

Efdal

Merhabalar aynı sorun bende de var İzmit'teyim sizden bilgi bekliyorum bende sizler gibi ilerlemek istiyorum

Nazmi

Öncelikle detaylı bir cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dacia ve Reno grubunun bu hatayı servislerine çözümüyle aktarmayışı, Kurumsal olduğunu düşündüğüm Reno Grubuna yakışmadı. Çözümünüzü merakla bekliyorum İzmit'teyim eğer yakınsanız sizin belirteceğiniz yerde bende işlem yaptırabilirim. Teşekkürler

Efdal

Bende aynı sorun var çözüm bulabilirseniz

Nazmi

Aynı sorun bende de oldu çözebildiniz mi?

Murat

Renault Merkezden aradılar servise gidin arıza tespiti için herhangi bir ücret alınmayacak diye. Servise gittim. Bana şanzıman grubu ve robotu değişmesi gerek diye 44.000 hesap çıkardılar. Buna rağmen arızanın çözüleceğinin garantisini veremediklerini, önünün açık olduğunu, başka parçaların da değişmesinin gerekebileceğini, ne kadar masraf çıkacağının belli olmadığını söylediler. Ben de aracı servisten geri aldım. Aracın arızasını kendim buldum. Şu anda beyinci arkadaş ilgileniyor. Arıza giderildi ancak bir süre test ediyorum. Tam sonuç alayım buradan size tekrar dönüş yaparım. Aynı durumu yaşayan çok kişi var. Ben çok araştırdım. Birkaç gün beklerseniz bu sorunu yaşayanlar için arıza ile ilgili bütün süreci ve tam sonucu buradan yazacağım. Ama araçta yaşanan bu sıkıntı, arıza diyemeyeceğim kadar küçük bir şey. Ben sorunu biraz derinlemesine araştırıyorum. Test sonucuna göre bilgilendireceğim.

Dacia Yarı Otomatik Vites Karışıyor

Sevda
27 Ağustos 2023 21:42
Dacia Yarı Otomatik Vites Karışıyor
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Dacia Sandero Stapway 1.5 Dcı Şanzıman Sıkıntısı

18 Eylül 2023 16:02