Hilal sonuçtan memnun

10 Haziran 2024 19:11
Hilal'ın Teşekkür Mesajı
“Çok şükür ki hala sorunsuz bir şekilde aracı kullanıyoruz. Süreci takip edenler ya da aynı sorunu yaşayanlar var ise şayet umarım yararlı olmuştur bilgilendirmelerim. **Düzeltme: 7000 TL+KDV yazdığım kısım KDV dahil 7000 TL.”

20.02.2024'te eksper kontrollerinden geçtikten sonra 2017 model Dacia Sandero 0.9 tce Easy-R Stepway araç aldık. Araç 4. Günde trafikte yolda kaldı. Şanzıman ve motor arıza ışığı yaktı. Bir süre kontak kapatıp bekledikten sonra araç hareket etti, direkt sanayiye çektik aracı ve beynine bağlanılarak arızalar kontrol edildi (bahse konu obd ekran görüntüsü ektedir). Ardından sanayide ustaya durum danıştık (herhangi bir şekilde araca müdahale yapılmadı) ve şanzıman değişmeli şeklinde dönüş aldık ancak durumu biraz araştırmanın daha iyi olacağını düşündük. Aynı durum pek çok kez yaşandı. Sonrasında yetkili servislerde araca yapılmış geçmiş işlemlere göz attığımda aracın vites kutusunun, debriyaj setinin, motor volanının kaç kez değiştiğini gördüm. Son işlem yapılan yetkili servisi aradım ve servis şanzıman uyarısının aracın şanzımanı ısındığında yandığını, bu durumda aracı sağa çekip beklemek gerektiğini belirtti ancak 5 dakikalık trafikte 10 kez aracı sağa çekeceksem bu arabayı kullanmanın ne anlamı var? Aracı yetkili servise götürerek tekrar durumdan bahsettim, aracın 11 ay önce bahse konu ekipmanlarının değiştiğini söyledim ve aracı bıraktım. Servis yazılım güncellemesiyle arızanın giderildiğini ve sürüş testlerinin de yapıldığını belirtti. Aracın 100.000 km bakımının da yapılması gerektiğini söylediler ve bakımı da aynı serviste derhal yaptırdık (filtreler, motor yağı, buji vs. Değişimler yapıldı, bahse konu servis detayı ektedir). Aracı aldıktan sonra şanzıman uyarı ışığı yanıp söndü bir kere ve sadece ısınma ibaresi diyerek dikkate almadım ancak trafiğe girdiğimde tekrar arıza ışığı yaktı ve vites geçişi olmadı, araç hareket etmedi (bahse konu arızanın detayı ekli videoda vardır). Salı günü araç bakımdan çıktı ve pazar günü yolda kaldım. Pazartesi (bugün: 10.06.2024) tekrar aynı servisi arayarak mağdur edildiğimi belirttim. Tekrar servis randevusu aldım ancak bu aracın kronik sorunu bu sanırım. Aracın bu sorununun giderilmesi için acil destek rica ediyorum. Araca gönül rahatlığıyla binip yola çıkamadıktan sonra varlığıyla yokluğu bir maalesef.

profile profile profile
11 Haziran 2024 08:33 (Şikayetten 13 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

11 Haziran 2024 12:33

Renault müşteri temsilcisi ile görüşme sağladık. Sıcak yaklaşım ve her konuda destek olmak üzerine kurulu bir konuşma gerçekleşti, bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Aracın garantisi bitmiş olsa dahi yaşanan durumdan ötürü yanımızda olacaklarını, durumun yakından takipçisi olacaklarını belirttiler. İlgili yetkili servis ile de görüşüleceği söylendi. Bayram öncesi aracı yetkili servise bırakmamız halinde bayramda araçsız kalma durumu söz konusu, aracı bırakmamız halinde de trafikte yolda kalma durumu söz konusu. Bu konuda da destekçi olunması ricamdır. Konunun devamında da aynı ilgi ve alaka ile devam edilip, hızlı bir şekilde ve umarım daha fazla mağdur olmadan sorun çözülür ve markaya olan güvenimiz tazelenir.

12 Haziran 2024 21:17

Bayramda ikame araç tahsis edilmemesi ne kadar doğru bilemiyorum. Bizden kaynaklı bir arıza yaşanmadı sonuçta. Aracın kronik sorunu devam ediyor diye biz niye aracımızı kullanamıyoruz? Araç bakımdan ve servisten yeni çıktı ve tekrar servise gidiyor, markanın arkasında olmak, müşterinin yanında olmak bu değil. İkame araç tahsis edilmeliydi. Bayramda araçsız kalmamak için isterseniz bayramdan sonra getirin dendi ancak bayramda İstanbul gibi bir yerde her yerde zaten trafik olacak, bu araçla kim bilir kaç kere yolda kalacağız? Mağduriyetten başka bir şey değil ne yazık ki.

20 Haziran 2024 10:25

12.06.2024 Çarşamba sabahı aracı servise bıraktık. Perşembe günü servisten arandım ve robotize beynin değişmesi gerektiği söylendi. Bursa'da ürün olduğu ve bayrama aracın yetiştirilmeye çalışılacağı söylendi. Genel Müdürlüğü arayarak durumu belirttim ve indirim talep ettim. Genel müdürlük sözünün arkasında durarak bedelin bir kısmını ödeyeceğini belirtti. Serviste işlemi yaptırdım ve 15.06.2024 Cumartesi sabahı aracı teslim aldım. 17900 TL+KDV olan ürün için 7000 TL+KDV ödeme yaptım. Daha önce de belirttiğim gibi bu arıza araçla alakalı olup müşteri kaynaklı değil bu sebepten bizim hiç ödeme yapmamamız gerektiğini düşünüyorum ancak yine de genel müdürlüğün yanımızda olmasından ötürü teşekkür ediyorum. Genel müdürlük bu konuda aracın garantisinin olmadığını, bu sebeple ödemenin tamamını yapamayacaklarını belirtti. Yetkili servise de aracı bayrama yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Temennim aynı arızanın tekrarlamaması.

20 Haziran 2024 15:10

Sürecin takipçisi ve destekçisi olduğu için markaya teşekkür ederim.

30 Eylül 2024 20:49

Yorumlar (11)

İsa
İsa

Bende aynı sıkıntı vardı şanzıman üzerindeki beyin ve sensörle ilgili sıkıntı eğer böyle bir yaşıyorsanız kutup başını sökün tekrar yerine koyun

Fatih

Merhabalar, Sorun çözüldü mü tamamen?

Fatih

Teşekkür ederim çok sağ olun

Hilal

Merhaba, Şirket aracımı aktif kullandığım için Sandero 'yu çok aktif kullanamıyorum ancak kullandığımızda da bir sorun yok şu an için çok şükür.

Hamza

Hilal hanım merhaba, şanzıman değişimi yoğun trafikteki vitese geçmeme sorununu çözdü mü acaba? Çözdüyse ben de yetkili servise başvurmayı düşünüyorum. Saygılar.

Hilal

Hamza Bey merhaba, Evet, şükür ki henüz hiçbir sorun yaşamadım. Ümraniye'de Otonova yetkili servisinde robotize beyin değişimi yapıldı. Umarım sizin sorununuz da çözülür.

Hamza

Merhabalar ben de 2016 model 0.9 tce Easy-R Stepway Sandero sahibiyim, 2 sene önce 2. El olarak almıştım. Aynı sorunu ben de birçok kez yaşadım ve uzun uzadıya araştırdım. Yurt içi/yurt dışı ve marka model fark etmeksizin Easy-R şanzımanların kronik problemi çok fazla dur kalk yapıldığında veya uzun süre yüksek hız ve devirde kullanıldığında vitese geçmeme sorunu oluyor. Herhangi bir parça değişimi veya tamirin sorunu çözemeyeceğini öngörüyorum. Hakkaniyetli olanın Mais grubunun bu araçları geri çağırması olduğunu düşünüyorum. Gelişme oldukça paylaşmanız mümkün müdür?

Hilal

Merhabalar, Elbette, aynı arızanın tekrarlanması durumunda tekrar yazıyor olacağım. Umarım tekrarlamaz. Sizin de aracınızın sorunu çözülür umarım.

Merve
Merve

Yaşadıklarınızın aynisini 1.5 senedir bizde yaşıyoruz bu sabah uzun yolda gelirken ailecek ölümden donduk şu an her yeri arıyorum çözüm bulunması gerekli kronik bir şey mi arabamız her sene düzenli yetkili servise gitti bakımları düzenli yapıldı bir şey yok diyor servis

Hamza

Kronik sorun maalesef herhangi bir onarımla çözülemiyor bu easy-r şanzımanların sorunu. Ben de birçok kez yaşadım trafik olduğu zaman arabayı çıkaramıyorum dışarıya :(

Hilal

Yaşadığınız durum üzücü, çok geçmiş olsun. Biz de bir kere daha servise götürdük aracı, yine bir çözüm olmazsa artık maalesef ki daha yüksek mecralarda hakkımızı arayacağız.

Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

Dacia Sandero 0.9 Tce Stepway Easy-R Şanzıman Hatası

Batuhan
02 Ekim 2023 12:25

Nedim
16 Mart 2024 09:59
Onurcan sonuçtan memnun

Onurcan
29 Temmuz 2024 22:02
"Konu ile ilgilendikleri için Genel Müdürlükten Yasin Bey’e ve bayiden Nilüfer hanıma çok teşekkür ederim. Onlar sayesinde konu çözüldü."