Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Servis Maratonu: Cupra Formentor'un Bitmeyen Sorunları

04 Mayıs 2024 10:26

15 ay önce Doğuş Oto Ankara Bayisi'nden aldığım Cupra Formentor aracım 17100 km olmasına rağmen 15 kez servise gitmiş bulunmaktadır. Her gidişin başka bir dönüşü oluyor ne yazık ki. Tüm servisler ve aşağıda bahsedeceğim olaylar Doğuş Oto Ankara'da gerçekleşmektedir. Kronik sorunlu sunroof parçalarını değiştirmek için şasi numaralı video kaydı gibi saçma uygulamalarının dışında, aracınızı bir sorun ile veriyorsunuz ve iki sorun ile geri alıyorsunuz. Son yaşadığım olay şu şekildedir: Yaklaşık iki ay önce sunroof'tan açılırken ses gelmesi nedeniyle aracımı tam 5 gün boyunca servise bıraktım. Sunroofun açılmasını sağlayan panel parçasında sıkıntı olduğu ve değişim yapılacağı söylendi. İki ay boyunca parça bekledikten sonra (bu parçadaki sorun 15 aydır mevcut ancak yukarıda bahsettiğim video kayıtları istenmekte, sorun ara ara olduğu için kayıt yapmak mümkün olmuyor), dün parça değişimi gerçekleştirildi. Bu arada balatalardan ses geldiği için kontrol edilmesini rica ettim. Aracımı servisten teslim aldıktan sonra fark ettiğim, park sırasında direksiyonu çevirirken bir gün önce olmayan pat pat şeklinde sesin ve sunroofu açınca aynı iki ay önceki sesin tekrar geri gelmiş olduğu. Dün saat beşte aracı teslim aldığım için, bu sabah tekrar servise döndüğümde aldığım cevaplar şu şekilde oldu: 'Usta yok, randevu alın gelin', 'Sorumlu yok, pazartesi gelin kendisiyle görüşün', 'Biz yeni bir markayız, bunlar oluyor.' Kendilerine sunroofu kontrol eden bir ustanın bu durumu normal olarak değerlendiremeyeceğini, arabamın verdiğimden daha çok sıkıntısı olduğunu belirtmeme rağmen aynı cevaplar haricinde bir değişiklik yok. Eğer Ankara Doğuş Oto'da Cupra marka araç alacaksanız lütfen servisini görün. Tek lift çalışan, muhtemelen VW'den part time ile döndürülen bir yer. Doğuş Oto Cupra Servisi pişmanlıktır. Açıkçası, 'Premium' segment diye sattıkları Cupra markasına bence hiç girilmemeli. Elinizi verirseniz benim gibi kolunuzu alamazsınız. Bir yılda iki çocuğumun 15 tane gösterisine gidemedim. Bir aracın peşinden bu şekilde koşmak zorunda kalıyorum, ama mahcup olup sorununuzu çözmek yerine 'Randevu alın gelin' diyorlar, sanki dün araç ellerinden çıkmamış gibi.

profile profile profile

İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Cupra Sunroof Panel Dokunmatik Arızaları

İbrahim
04 Haziran 2024 22:45
Cupra Sunroof Panel Dokunmatik Arızaları
Miroğlu sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Elektronik Sorunlar Ve Yetersiz Servis Desteği

Miroğlu
14 Ocak 2025 16:34
Sıfır Araçta Elektronik Sorunlar Ve Yetersiz Servis Desteği
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

29 Kasım 2024 21:09
Cupra Formentor'da Kör Nokta Uyarı Sorunu Ve Servis Çıkmazı
Soner sonuçtan hiç memnun değil

Defalarca Servise Gitmeme Rağmen Cupra Formentor Arızaları Çözülmüyor, Sorunlar Tekrarlıyor

Soner
17 Haziran 2025 15:10