Çorum Özel Hastanesi Saatimiz Hastanede Kayboldu

29 Eylül 2023 21:1513.690

26 Ağustos 2023 Cumartesi günü eşim Kadın Doğum Servisinde bir operasyon geçirdi. Kolunda güncel piyasa değeri 15 binin üzerinde olan Guess Collection marka bir saati vardı. Takılan serumun kolunda şişlik oluşturduğunu kendimiz fark ettik. Saati çıkartıp yastığın altına koyduk. İlerleyen saatlerde eşime narkoz verilerek operasyon gerçekleşti. Operasyondan yaklaşık 1,5 saat sonra da hastaneden taburcu olduk.

Ertesi sabah (Pazar) eşim saatin olmadığını fark etti. Hastane servisini arayıp haber ettik. Bize, odaya bakıp haber edeceklerini söylediler. Arayan soran olmayınca birkaç saat sonra hastaneye gittim. Servisteki görevliler, her yere baktıklarını ama bulamadıklarını söylediler. Bilgi vereceklerini söylemlerine rağmen aradan geçen sürede neden aranmadığımızı sorduğumda iş yoğunluğu bahane edildi.

Pazartesi günü hastaneye tekrar geldim. Baş hemşireyle görüştük. Çamaşırhane dahil her yere bakıldığı ama bulunmadığı bilgisini verdi. Bizi Halkla İlişkiler bölümüne yönlendirdi. Burada şikayet başvurumuzu yaptık. Bize sonucun bilgisinin verileceği söylenip hastaneden ayrıldık.

Aradan dört gün geçti. Tıpkı ilk gün servisten haber edileceği söylenip arayan olmadığı gibi geçen sürede de kimse aramadı. Perşembe günü hastaneye gittim. Bölümdeki görevli bayan personel, saatin personel de dahil herkese sorulduğunu fakat bulunamadığını belirtti. Bu bilgiyi kaç gündür neden bize iletmediklerini sorduğumda bir cevap alamadım.

Daha sonra görevli bir müdür konuyla bizzat ilgileneceğini söyledi. Bize güvenlik kameralarının önce bozuk olduğu sonra kameraların çalıştığı söylendi.

Yaklaşık 10 gün sonra arandım. Yine saatin bulunmadığı bilgisi verildi. Bu süreçte bir idari soruşturma açıp açmadıklarını, personelden yazılı belge alıp almadıklarını sorduğumda böyle bir işlem yapılmadığı söylendi. Telefondaki şahsa soruşturma bile açılmadığını, böyle saçmalık olmayacağını, ortada hastanede kaybolan bir eşyanın olduğunu, zarara uğradığımı söylenince yazılı soruşturma durumunu değerlendirip bilgi verileceği söylendi.

29 Eylül 2023 21:09

(Devamı)

Tabii, aradan geçen sürede tahmin ettiğiniz gibi ne arayan oldu ne de soran.

O gün hastaneye muayene ücreti de dahil 7 bin tl bin üzerinde ödeme yaptım. Böylesine ödemelerin tereddütsüz bir çırpıda yapıldığı bir hastanede, kaybolan saatimiz buhar olup uçup gitti.

Saatin aranması sürecinde personelin samimiyetten ve süreç hakkında bilgi vermekten uzak tavrı, bir soruşturma bile açılmaması, ve personelin adeta saatin bulunmaması için çaba sarf ediyor gibi davranması izlenimi bu kuruma olan inancımı yitirmiştir.

4 Ekim 2023 14:34 (Şikayetten 4 gün sonra)

Selamlar. Değerli hastamızın şikayet üzerine bu açıklamayı yapmak durumunda kaldık. Süreç ile ilgili tüm bilgiler zaten hastamıza verilmiştir. Ancak buradan da detaylı bilgileri paylaşacağız. Hastamız taburculuk sonrası Hastanemiz Kadın Doğum Servisini arayarak saatinin kaybolduğunu söylemiştir. Kat sorumlu hemşiresi durumu değerlendirip geri dönüş yapacağını söylemiş durumu başhemşirelik birimine bildirmiştir. Kat personellerine, Çamaşırhane personellerine, Güvenlik birimine durum iletilmiş olup saatin serviste veya çamaşırhanede görülmediği tespit edilmiştir. Hastaya telefonda bilgi verilmiştir. (Hasta kendisine bilgi verilmediğini iddia etmektedir. Böyle bir durum söz konusu değildir.) Daha sonra hasta ve yakını hastaneye gelerek başhemşirelik birimine tekrar başvuru yapmışlardır. Hastamızın kendi ifadesinde "Bilincim yerinde değildi, ben yarı uyurken yanımda bulunan yakınım kolumdaki saati çıkarıp yastığımın altına koymuş. Daha sonrasında uyanıp kendine geldiğimde yastığın altına bakmadım ve hastaneden ayrıldım. Eve gittiğimde saatimin ve gözlüğümün olmadığı fark ettim. Daha sonra gözlüğümü buldum ama saatim yok" beyanında bulunmuştur. Hasta ve hasta yakını durumu yazılı olarak hasta hakları birimine iletmesi için yönlendirilmiştir. Hastamızın burada da şikayet başvurusu alınmış ve gerekli araştırma ve incelemelere başlanmıştır. Yapılan incelemelerde; hasta odasında , çamaşırlar arasında hastamıza ait herhangi bir eşya bulunamamıştır. Güvenlik kameraları da incelenmiş olup hastamızın hastanede kaldığı sürede yabancı herhangi bir kişinin hasta odasına girmediği tespit edilmiştir. Sonrasında kayıp eşyanın hastanemizde bulunmadığı hastamıza telefon ile bilgi verilmiştir. Kayıp eşya hakkında gerekli tüm prosedürler hastanemizde işletilmiş ve kayıt altına alınmıştır. Hastamız tekrar hastaneye geldiğinde "Saatin herhangi bir maddi değer olmadığını, sadece manevi değeri olduğu" beyanında da bulunmuştur. Hasta odasında gerçekleşen bu kayıp olayı ile ilgili olarak hastanenin sorumlu tutulması bizce iyi niyet kurallarına aykırılık taşımaktadır. Kayıp eşya ile ilgili tüm prosedürler tarafımızca yerine getirilmiş olup, bu bilgiler hastamız ve yakınları ile de süreç içinde paylaşılmıştır. Hastalarımızın bilgisine sunar, sağlıklı günler dileriz...

19 Nisan 2024 11:49

Kusura bakmayın ama sizin hatanız. Madem saatiniz o kadar değerliyse yastığın altına koymasaydınız

Merkez Prime Hastanesi (Gebze) İhmalkâr Hastane! Az Kalsın Bebeğimi Kaybediyordum

1 Aralık 2023 11:183.549

28.11.2023 Salı gecesi rahatsızlanarak acil servise başvurdum. Beş aylık hamile olduğumu ve şiddetli sancılar, ağrılar v...