Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

07 Temmuz 2024 17:06

6 Haziran'da Chery Yiğitvar Malatya bayisini aradım ve T.B. adına bir satış temsilcisi ile görüştüm. ÖTV muafiyetiyle Chery Tiggo 8 Pro Excellent almak istiyorum. Ellerinde var mı, fiyat nedir? Bilgi alabilir miyim dedim. Hanımefendi elimde şu an kırmızı renkte var, haftaya 11 Haziran'da teslim edebilirim dedi. Siyah ve mor renklerim ise ay sonu teslimat yapabilirim, onlarda var dedi. Fiyat olarak 880 bin TL yardımcı olabiliriz dedi. Kabul ettim ve 790 bin TL havale ettim, geri kalan ödemeyi de uygunsa teslimatta ödeme yaparım dedim. Hiç sorun olmaz, uygundur dediler. Bana proformayı da tüm ısrarlarıma ve talep etmeme rağmen göndermediler. 7 Haziran'da %40 vergi durumu açıklandı, 8 Haziran'da beni aradılar, satış iptali yaptık, yanlış hesaplama yaptık. Bu aracı vadeli almışız gerekçe gösterdiler. Zarar ediyoruz, 20 bin fark öderseniz, geri kalan parayı hemen yatırmanız şartıyla satışı devam ettiririz, aksi takdirde de paranızı iade ederiz. Başka yerde araç bulamazsanız diye de üstü kapalı tehdit ettiler. %40 vergi uygulaması nedeniyle başka illerde araç bulma sıkıntısı olmaya başladı. Fakat vergi uygulaması 7 Temmuz'dan sonra gelen araçlar için geçerliydi, bunu onlar da biliyordu. Araç teslim tarihinde e-faturayı yanlış kestiler, aracı teslim alamadım, araç satış iptali yapmadan aracı size tekrar satamayız dediler. Uzak bir ildeydim, araç satışı için tutanak tutulması ve satış iptali yapılması gerekiyor diye bilgi verdiler. Araya bayram girdi, bayiden birisine bu işlemler için vekalet verdik, aracı ancak 28 Haziran'da teslim alabildim. E-faturamda 882 bin TL yazıyordu. Onu da kendileri vermediler. Israrla istedim ancak verildi. Ancak yaptığım ödeme 900 bin TL. Arada 20 bin fark alıp haksız kazanç sağladılar. Süreci satış danışmanı T.B. ile birlikte satış müdürü M. Bey yürüttü. Aracı teslim alırken 20 bin farkı sonradan bu nedenle istedik, bu durum duyulursa aracınız ÖTV muafiyetinizden çıkar. Gibi tekrar üstü kapalı tehdit ettiler. Şimdi buradan ilan ediyorum, 3 gün içinde e-fatura tutarı üstündeki para IBAN'ıma havale edilmezse noter üzerinden ihtarname çekeceğim ve dava yoluna gideceğim. Tüm süreç yazılı ilerletildi. Elimde yazılı deliller var. Bu arada bu süreçte Chery Türkiye çağrı merkezini de aradım ve durumu anlattım. Bu süreci doğru bulmadıklarını, 7 Temmuz'dan sonra vergi uygulaması başlanacak, sizden ek para talep edilmesi kabul edilemez, hemen görüşüp size döneceğiz dediler. Tabii ki aranmadım.

profile profile
07 Temmuz 2024 16:54

Cher yiğitvar asla sakın bulaşmayın, kişiler asılsız gerçek dışı durumlarla sizi karşı karşıya bırakabilir. Ek para talep edebilir bin bir türlü hileyle satış iptali yapabilir. Dürüst değiller.

07 Temmuz 2024 16:56

10 temmuzda hakkınızda gerçek dışı itham söylemlerde bulunmanız ve sahtekarlıktan dava açacağım

07 Temmuz 2024 16:58

Ek para talebinizi bir tek benden istemediğinizi diğer alıcılarla birlikte ispat edeceğimden emin olabilirsiniz. CİMER ve gelir idaresi başkanlığına da avukatımla birlikte şikayette bulunacağımı bildirmek isterim

07 Temmuz 2024 17:21

Chery yiğitvar 882 bin tl e fatura kestiniz, 900 bin tl havale yoluyla IBAN'ınıza para aktardım. Telefon görüşmeleri WhatsApp yazışmaları ve Beydağı maliye müdürlüğüne, araç satışı için sizden yazılı talep etmesine istinaden yaptığınız yazılı mühürlü açıklamalar elimde mevcuttur Bunun hesabını mahkeme önünde vereceksiniz

07 Temmuz 2024 18:06

E fatura

07 Temmuz 2024 18:08

6 haziranda havale yaptığım 790 bin litre dekont

07 Temmuz 2024 18:13
Chery Türkiye Chery Yiğitvar

7 Haziran sonrası %40 vergi uygulaması sonrası 10 haziranda, kalan 90 bin tl ve ek talep ettikleri 20 bin tl ile birlikte yapılan havale. WhatsApp yazışmaları da paralel olarak aynı tarihlerde mevcut

07 Temmuz 2024 18:23
Chery Türkiye Chery Yiğitvar

Aracı teslim almadan bir gün önce cuma günü 28 Haziran, aracı seramik kaplama yapalım 19 binden 12 bin TL'ye düştü indirimli şu an dediler, önce yapın dedim sonra param Yok yapmayın dedim. Yazışmalar mevcut. Başladık artık dediler. Teslim alırken kredi kartımdan 12 bin tl ödemesi yapıldı. Dekont paylaşılacak. Her iddianın ispatı var.

07 Temmuz 2024 18:23
Chery Türkiye Chery Yiğitvar

Seramik kaplama için Kredi kartımdan teslim tarihinde ödenen para

07 Temmuz 2024 21:08

Yazışmalarla, konuşmalarla, faturalarla ispatlı ek Talep paraya bir şey diyemiyorsunuz, çürütemüyorsunuz, belgelerle yalanlayamıyorsunuz, içi boş 2 yaşındaki çocuğun aklına gelecek, mantıktan uzak ve temelsiz açıklama yapıyorsunuz. Kurumsal kimlikten çok Uzak gayrı profesyonelsiniz. Küçük paraların peşinde koşacak kadar ucuzluk peşindesiniz.

08 Temmuz 2024 12:53 (Şikayetten 19 saat sonra)

Merhaba, Mahmut G. 05.07.2024 tarihinde çağrı merkezimizle yapmış olduğunuz görüşmeye istinaden talebiniz değerlendirilmiş ve yapılan incelemeler sonucu tarafınıza bilgilendirme sağlanmıştır. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

08 Temmuz 2024 23:06

Tarafıma Herhangi bir bilgilendirme yapmadınız, durumla ilgili soru sordunuz cevapladım. Chery yiğitvar bayisiyle görüştüğünüzü bana paspas uygulaması yapıp yapamadıkları sordunuz bende hayır böyle bir uygulama yapılmadı ve talebimde olmadı dedim. Sıfır araç nasıl veriliyorsa öyle aldım dedim ve aracı teslim etmeden bir gün ince seramik kaplama için aradıklarını ona da 12 bin tl ödemeyle kredi kartımdan çekim yaptıklarını ifade ettim belgesi paylaşılmıştır. Chery yiğitvar bayisini birazcık dürüst olmaya ve ticari ahlaka Uygun davranmasına davet ediyorum

Chery
Chery

Müşterinin ödediği miktarla kesilen fatura örtüşmektedir. Bayinin fazladan para alma gibi bir durum söz konusu bile değildir.

Yayınlayın

Mert sonuçtan hiç memnun değil

Mert
24 Ocak 2024 11:30
Chery Engelli İndirimi Uygulamasında Fiyat Değişkenliği
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Malatya Chery Plaza Yiğitvar Otomotiv Aracımızı Teslim Etmiyor

Tuğçe
08 Temmuz 2024 18:41
Birol sonuçtan hiç memnun değil

Birol
29 Kasım 2023 02:20