Erdoğan sonuçtan hiç memnun değil

05 Haziran 2024 14:04

5 yıl garanti gerçekten var mı?! Chery tiggo8 excellent sıfır kusurlu araç. Aracı almadan önceki endişelerimizde haklıymışız.
Aracımı Chery erc İzmir bayisinden satın aldım. Çekiciyle Şanlıurfa'ya getirildi.
Aracı teslim aldığımda araç 25. Kilometredeydi. Teslim sonrası Opel servisinin 20 yıllık boyacı ustası arkadaşıma aracı gösterdim. Aracın sol ön kapısında fabrikasyon boya kusuru tespit edildi. Tek bir noktada olduğu için problem etmedim. Aracın sağ ve sol ön kapılarında da hafif çizikler bulunuyordu, pasta ve cilayla giderildi onu da sorun etmedim. Kapı birleşme bölgelerinde ve ön camdaki yapışkanlar tiner ve pasta cilayla çıkarıldı. Araçla yola çıktığımda sol diz hizasında tıkırtı zırıltı şeklinde bir ses vardı, 2 günlük kullanım sonrası aracı ses şikayetiyle Chery yetkili servise götürdüm. Servis ustası deneme sürüşü sonrası ilgili bölgeyi söktüğünde sol ön panelde içten kırık olduğunu tespit ettiklerini ve garantiden değişim için talepte bulunacaklarını söyledi. 2 gün sonra garanti kapsamında değişimin mümkün olmayacağını, ücreti karşılığında parça siparişi geçebileceklerini tarafıma bildirdiler. Müşteri hizmetleriyle yaptığımız mükerrer görüşmelerde şikayet dosyası oluşturuldu fakat her seferinde olumsuz sonuçlandı. Satıcı, yetkili servis çalışanları ve müşteri hizmetleri bu parçanın kullanıcı hatasıyla kırılamayacağını kabul ediyor fakat sonuç yine olumsuz. Basit bir parçanın bile arkasında durmayan ve müşteriyi mağdur eden Chery büyük arızalarda ne yapacak? Bu durumda 5 yıl garantinin ne anlamı var? Şu anda ikinci günden bu aracı aldığıma pişmanım. Chery'nin bu kez Çin hükümeti desteğiyle Türkiye'ye dönüş yaptığını duyup aldandım. Mağduriyetim giderilmezse konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım.

profile profile profile
05 Haziran 2024 14:07 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Merhaba, Erdoğan D. Şikayetiniz tarafımıza ulaşmıştır. Konu ile ilgili Müşteri İlişkileri Temsilcimiz size en kısa sürede dönüş sağlayacaktır. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

05 Haziran 2024 17:07

Merhaba, Erdoğan D. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

06 Haziran 2024 22:21

Şu ana kadar yetkili departmanlarınızdan bana herhangi bir dönüş sağlanmadı ve sorun çözülmedi.

07 Haziran 2024 14:49

Yetkili servisten bugün olumsuz dönüş yapıldı. Sıfır araçta kırık olarak tarafıma teslim edilen parçayı garanti kapsamında değiştirmiyorlar

Yorumlar (25)

Hüseyin
Hüseyin

Chery pişmanlıktır.

Feridun
Feridun

Çin'den İthalat yapan bir firmada çalışıyorum. Aracı almaya karar verince birkaç tedarikçiyle iletişime geçtim. Maalesef son aşamaya gelmişken Çin'deki tedarikçilerimizin benzinli ve hibrit araçlar ile ilgili ortak olumsuz yorumları nedeniyle vazgeçtim. Ayrıca her ne kadar bayiler kabul etmese de forumlardan ve şikayetlerden anlaşıldığı üzere yedek parça sorunu had safhada.

Erdoğan

Yedek parça sorunundan ziyade, kurumsallaşmada ve müşteri memnuniyeti konularında çok gerideler, sıfır aracın parçası içeriden kırık, servis montaj sırasında olmuştur diyor fakat garantiye girmiyor

Ss Aa
Ss Aa

Merhaba erdogan bey bizde Chery aldık ama bütün poşetler jelatinler falan sokulmuştu bize verdiklerinde. Showroom aracı sandım. Fakat motor kısmını acınca her yer beyaz işaretlenmiş. Beyaz veyamavikalemleişaretlemişlerneolabilir fikriniz var mı

Eren
Eren

Hocam o boyalar genellikle civata başlarına bilerek sürülür. Civatalara müdahale edilirse boyalar dökülür. Servis o boyaları görmezse motora müdahale edildiğini anlar. Aracı garanti dışı bırakır

Erdoğan

Bilemiyorum, teslimat sırasında mı farkettiniz sonrasında mı? Görmeden satın alıyoruz büyük bir güvensizlik oluşuyor, araçta bir sorun çıkmazsa kendimizi şanslı sayıyoruz

Satış
Satış

Nasıl olsa satılıyor diye ilgilenmiyorlardı. Şimdi vergi geldi. Bakalım kime satacaklar.

Aykut
Aykut

Tiggo7 Pro excellent kullanıcısıyım 15.000km bakımını bugün yaptırdım, aracımda herhangi bir problem yok ama marka ve servislerle alakalı kullanıcı güvenini sarsan şikayetleri gördükçe aracımda sorun olmamasına rağmen bu durum benimde canımı sıkıyor! Markanın yedek parça tedarik sorununu hızlıca çözerek kullanıcı dostu tutum ekseninde hareket etmesi, eskiden kalma kötü algısını ortadan kaldırıp fiyat ile domine ettiği sektörde yerini sağlamlaştırmasını ve bu satış adetlerini sürdürülebilir kılmasını sağlayacaktır.

Uğurcan
Uğurcan

Chery büyümek istiyorsa bu durumları çözmesi gerekir inşallah yetkililer görür

Erdoğan

Biz araç sahipleri markayı Chery'den daha çok dert ediyoruz, firma yetkilileri markayı çok da umursamıyor sanki.

Mesut
Mesut

Garantiye girmemesi hiçbir şekilde açıklanmaz. Chery ne yapmaya çalışıyor? Hem kusurlu araç sat hem sorumluluk üstlenme. Bu kadar tutulan bir arabayı başkaları değil Chery Türkiye kötülüyor başka açıklaması yok.

Maalesef aynen öyle,

Sedat
Sedat

Chery Türkiye bence yanlış yapıyor. Olumlu rüzgarı arkasına almışken 5 kuruşluk bir malzeme için kimseyi mağdur etmemesi gerekiyor. En iyi reklam kullanıcı yorumlarıdır.

Erdoğan

İlk andan itibaren ses yapan parçayı araba 250. Kilometrede iken söken ve kırık olduğunu tespit eden Chery yetkili servisi, marka kendi servisine de güvenmiyor,

Bahadır
Bahadır

Bir Chery kullanıcısı olarak firmaya hiç yakıştıramadım.

Said
Said

Aracını yeni almış birine firma bunu nasıl yapar. Tiggo 8 kullanıcısı olarak cidden 5 yıl garantisi yokmuş o zaman buradan onu anladık

Erdoğan

Şikayetlerin çoğunda durum bu maalesef, müşteri hizmetleri arıyor, başka da bir şey yok

Çetin
Çetin

Aracını yeni almış bir Chery kullanıcısı olarak bu yazılanları okudukça kafamda soru işaretleri belirmeye başladı. Küçük bir parça için kullanıcının hatası olmadığı anlaşıldığı halde garantiye sokmaması markanın itibarını zedeleyecektir. Umarım sorun en kısa sürede çözülür.

Erdoğan

Pek de umursamıyorlar, yeni araç alacaklar umarım bu şikayetleri okur ve tekrar düşünür

Onur
Onur

Bende bir Chery tiggo 8 Pro kullanıcısı olarak böyle bir mağduriyet Chery yapmaması gerekir yarın öbürünü ya bize de aynısı olur ise

Erdoğan

İnanın yüzlerce şikayet var, tavırları hep aynı

Celal
Celal

Bende Chery kullanıcısıyım aracımda bir sorun yok ama servisler ve bu tarz markanın araçları arkasında durmaması ile ilgili çok fazla şikayet var. Aracımda sorun olmamasına rağmen bu durum benimde hem araçtan hem de markadan soğumama neden oluyor. Buna bir de yedek parça tedarik sorunu eklenince aracı trafiğe çıkartmaya korkar olduk. Markanın eskiden kalma kötü bir algısı var eğer 2 3 yıl içerisinde tekrar kaçmayı düşünmüyorsanız bu sorunları bir an önce çözmeniz gerekiyor.

👍

Ahmet

Bende Chery kullanıcısıyım. Aracımda bir problem yok. Fakat bu tür durumlarda Chery markasının ürettiği ürünün arkasında durmasını istiyoruz. Bizde firmaya güven duyalım.

İnşallah güvenimizi kazanabilirler

İbrahim sonuçtan çok memnun

Cherry Tiggo 8 Pro Ekran Sorunu

İbrahim
06 Temmuz 2024 00:25
"Bugün Kayseri İncar serviste aracımın DVD beyni değişti. Sorun inşallah çözüldü artık. Pınar hanım ve Mustafa beye teşekkür ederim."