İbrahim sonuçtan çok memnun

Cherry Tiggo 8 Pro Ekran Sorunu

06 Temmuz 2024 00:25
İbrahim'in Teşekkür Mesajı
“Bugün Kayseri İncar serviste aracımın DVD beyni değişti. Sorun inşallah çözüldü artık. Pınar hanım ve Mustafa beye teşekkür ederim.”

Ocak 2024 tarihinde Cherry Tiggo 8 Pro Excellent model araç satın aldım. Aracı aldıktan yaklaşık 5-6 hafta sonra ekran açılmama problemi yaşamaya başladım. İlk başlarda haftada bir iki kez olan sorun birkaç hafta içerisinde 3-4 kez ve en sonunda hemen hemen her gün olmaya başladı. Kayseri'de ikamet ediyorum, servisle iletişime geçtim aracı alıp incelediler. Akü kutup başını kontrol ettiler, sigortaları kontrol ettiler bir sorun bulamadılar. Merkeze sordular ve güncelleme beklemem söyledi. Benzer sorunları grup ve şikayetvardaki şikayetlerden araştırdım ve çözüm bulanların DVD beyni değiştirdiğini söyledim. Hatta işi bilen bir servisin şehir dışında olduğunu oradaki ustayla konuşabileceklerini söyledim ama ısrarla güncelleme beklemem söylendi. Marka elçileri ve kendim bizzat Cherry Türkiye ile iletişime geçtim. Hepsi güncelleme beklememi söyledi. Ben ikna olmadım ama bekledim. Yaklaşık 4.5 ay güncelleme ile oyalandıktan sonra nihayet güncelleme geldi ve araca yüklettim. Yüklettikten sonra ki gün yine ekran gelmedi. Şimdi ara ara yine gelmiyor. Sorun stabil bir sorun değil her zaman olmuyor (Güncelleme öncesinden de aynıydı).
Ben usta değilim ama araştırmayı bilen biriyim. Sorunun çözümünü ustalara, Cherry Türkiye'ye tekraren DVD beyninde ve değişmesi gerektiğini söylemem rağmen onlar ıslarla güncelleme dedi ve 5 ay boyunca sıfır aldığım araca bozuk ekranla bindim.

Kayseri'de merkezde ikamet ediyorum ve servis şehrin merkezine uzak. Gidip gelmek 50 km. Bu süreçte gidip gelmelerim çok oldu ve artık bıktım. Her gidip gelmem 220 lira yakıt ve saatlerce boşa geçen zaman demek.

Sorunun videolarını ekliyorum. (Biri güncelleme öncesi mart ayına ait).

Cherry Türkiye'nin artık DVD beyni değiştirmesi için gerekli işlemi yapmasını bekliyorum.

08 Temmuz 2024 09:54 (Şikayetten 2 gün sonra)

Merhaba, İbrahim Y. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

09 Temmuz 2024 22:19

8 Temmuz günü Cherry Türkiye tarafından arandım. Sorunu ileteceklerini söylediler. Henüz ses yok.

10 Temmuz 2024 09:40

Merhaba, İbrahim Y. Şikayetiniz yetkili birimlerimiz tarafından incelenmeye devam etmektedir. Süreç sonuçlandığında size geri dönüşte bulunacağız. İyi Günler. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

17 Temmuz 2024 17:30

4 gün önce ben aradım Cherry TR yi. Artık nazik olmayacağımı sabrımın bittiğini sert şekilde izah ettim. Adamlara servis ismi ve usta ismi veriyorum bu kişi ehil sorun anlatsın size diye, onlar sorunun incelendiğini söylüyor hala. Arka cama sıfır aldığım bu araç kusurlu çıktı yazdırıp Türkiye seyahatine çıkacağım artık. Size yazıklar olsun. Bu kadarda olmaz. Sorunun çözümünü müşteriniz buluyor, servisinizdeki ustalardan sizi müşteriniz haberdar ediyor. Bu kadar kalitesiz bir hizmet olamaz. Yazıklar olsun. Yine kendi araştırmalarım sonucu araçta bluetooth' u kapattığım zaman ekranın gitmesiyle ilgili sorunun olmadığını ve aracı bluetooth kapalı şekilde kullandığımı ayrıca belirtmek isterim.

12 Ağustos 2024 22:48

Ne arayan var ne soran.

15 Eylül 2024 22:59

Buradan şikayeti yayınlayalı 3 o oldu neredeyse, sorunu 7 aydır yaşıyorum, hala çözüm yok. 15 Eylül tarihli yeni videolar yüklüyorum.

09 Ekim 2024 14:35

05 Kasım 2024 09:59

Merhaba İbrahim Y. Şikayetinizin çözüm süreci teyidi için sizleri aradık ancak ulaşamadık. Sorununuzun devam etmesi halinde dilerseniz 0850 480 74 72 numaralı hattımızdan destek olabilmemiz için tarafımıza ulaşım sağlayabilirsiniz. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

05 Kasım 2024 12:14

DVD modül değişimi için cumartesi günü serviste randevu oluşturuldu. Biraz geç oldu ama sonunda çözüme ulaşmak güzel. İlginiz için teşekkür ederim.

05 Kasım 2024 12:19

Merhaba, İbrahim Y. Sorununuzu olumlu olarak çözdüğümüze çok mutluyuz. Aracınızla güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi dileriz. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE 0850 480 74 72

09 Kasım 2024 18:48

11 Kasım 2024 09:30

Yorumlar (6)

Kemal
Şikayeti Çözüldü

Benim DVD modülü değişmesine rağmen sorun çözülmedi

İbrahim

Birebir aynı sorun mu hocam?

Şikayeti Çözüldü

Malatya yiğitvar bayisinde değiştirdim. İlk başta gittiğimde akü kutup başı ve sigortaları kontrol ettiler ama düzelmedi. Güncelleme beklememi söylediler ve 1-2 ay sonra güncelleme yaptık ve yine düzelmedi. Sonra yine servise gittim ve direk DVD beyni değişecek deyip sipariş verdiler. Yaklaşık 1 ay sonra arayıp ertesi güne davet ettiler ve aynı gün içinde DVD modülü değiştirildi ve sorun çözüldü.

Teşekkür ederim

Aynı sorunu yaşadım ve DVD modülü değiştikten sonra sorun çözüldü.

İbrahim

Çok garip bir marka cherry. Bende diyorum onlara DVD modül değişecek diye ama inceliyoruz filan diyorlar. Gerçi artık onu da demiyorlar. Hangi serviste değiştirdiniz?