24 Haziran 2024 12:30

Booking üzerinden Bodrum Konağı oteli için ekranda asıl fiyata ek olarak son dakika, genius ve mobil özel fiyat indirimiyle, vergi ve ücretler dahil 78,95 Euro fiyattan oteli satın aldım. Onay numarası: 4845282949. Ekranda bu tutarı gördüm. Ekran görüntüleri de mevcut ektedir. Fakat 78,95 Euro üzerinden ekranda ödeme görmeme rağmen Booking'in kartımdan 157,02 USD çektiğine dair banka SMS'i geldi. Yani sisteminizde hata var; uygulamanızda gördüğüm indirimli tutar için ödeme yaptım ama daha fazla ücret çekildi. Böyle bir durum olunca hemen iptal edip paramı geri almak istedim. Sonrasında Booking'e ulaşamadım. Mesai saatleri dışındaymışsınız, oteli aradım ama görevli olmadığı için hızlıca yardımcı olamadı. Ertesi 2 gün Booking'e ve otele ulaşıp iade talebimi bildirmeye çalıştım. Bu arada ciddi telefon faturası çıktı, bunu da ekte görüntüsüyle belirtiyorum. Benim gördüğüm fiyattan satın alma hakkım varken Booking'in kendi hatası için 2 gün boyunca otel ve çağrı merkezi arasında beni koşturtması hiç hoş olmadı. Uzun telefon aramaları sonucunda iademi aldım fakat bu sefer de banka komisyonu farkı nedeniyle ilk çekilen tutardan daha az bir tutar iade yapıldı. Booking hatası olan aşağıda belirttiğim zararlarımın tarafıma ödenmesini talep ediyorum:

1 - Booking'i arama faturası: 317,90 TL
2 - İlk çekilen ve iade edilen döviz kur farkı: 5377,64 TL - 5259,85 TL = 117,79 TL
Kartımdan yanlış çekilen ilk ödeme (157,02 USD): 5377,64 TL
Kartıma iade edilen ödeme: 5259,85 TL

Toplam: 435,69 TL sizden kaynaklı maddi zararımın ödeme yaptığım kredi kartına iade edilmesini talep ediyorum.

Alpay sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 12:17
Gülten sonuçtan hiç memnun değil

06 Nisan 2025 09:47
Ali sonuçtan çok memnun

03 Kasım 2024 19:00
"Yapılan fazla ödemeler Booking cüzdanıma seyahat kredisi olarak iade edildi ( bundan sonraki seyahatlerimde kullanılmak üzere) Keşke para iadesi şeklinde olsaydı. Ama bu bile müşteriyi koruyan bir yaklaşımdır. Bundan sonra hep Booking. Teşekkürler..."
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Booking.com Ödeme Yapılmasına Rağmen Rezervasyon Yapılmaması

02 Mayıs 2024 20:43