BNP Paribas Cardif Sigorta Media Markt BNP Paribas Uzatılmış Garanti Sigortası

BNP Paribas Cardif Sigorta Media Markt BNP Paribas Uzatılmış Garanti Sigortası
Nilay
26 Ağustos 2024 15:051.773

19.06.2021'de Ankara Gordion AVM’deki Media Markt'tan 3.899 TL'ye Bosch Çamaşır Makinesi alırken, satıcı arkadaşlar yetkili servisten uzatılan garantide her şeyin geçerli olmadığını, Media Markt'ın kendi yaptırdığı garanti hizmetinde elektrik tesisatı kaynaklı kısa devre, voltaj sebebiyle oluşan elektrik arızalarına bile yer verildiğini söyleyerek; 669 TL'ye BNP Paribas Cardif'ten 1 yıl cihaz koruma ve 3 yıl uzatılmış garanti hizmeti satın aldım. Çamaşır makinesindeki arıza nedeniyle 12.08.2024'te BNP'yi aradım. Hasar dosyasının oluşturulabilmesi için sisteme makinenin fotoğraflarını ve faturayı yükledim ve 13.08.2024'te yetkili servisi çağırdım. 9.000 TL tamir ücreti olacağını söyleyerek hasar tespit raporunu verdi. BNP'nin çalıştığı altar grup’tan gelen mesaja göre; arıza tespit tutanağını ve onarım fiyat teklifini sigorta şirketine gönderdim. Aşağıdaki fotoğrafta gösterdiğim gibi; 14.08.2024'te gelen mesajda “cihazın sigorta teminat limitleri dahilinde onarımı mümkün olmadığından, tarafınıza Media Markt hediye çeki ile Pert ödemesi gerçekleştirilecektir...” şeklinde yazmaktadır. Uzatılmış Garanti Sigortası poliçesinde ise; “Hasar Tutarı:... Hasar’ın Onarım, Değişim ya da Media Markt Hediye Kartı verilmesine karar verme hakkı Sigorta Şirketi’nin inisiyatifinde olacaktır. 300 TL üzerindeki tamir edilemeyecek olan Cihaz’ların tümünde Teminat kapsamında belirlenen şekilde arızalanan cihaz için cihaza fiilen ödenen ve faturada belirtilen bedeli aşmayacak tutarda Media Markt Hediye Kartı’na yükleme yapılır veya muadil/aynı bir cihaz ile değiştirilir.” yazmaktadır. Bugünkü fiyatı 22.000 TL olan makine için; 3 sene önce 3.899 TL ödediğim tutarın ödeneceği, herhangi bir değişim yapılmayacağı bana bildirilmiştir. Biz de Gordion AVM’deki Media Markt'a gittik ve hediye çeki almayı kabul ettik. Hediye çekinin de sigorta firmasının cihazı teslim aldıktan sonra tanımlanacağını söylediler. Bunun üzerine cihazı sigortanın gelip almasını istedik. BNP’nin telefondaki müşteri hizmetlerindeki şahıs, cihazı sigortanın alacağını söyledi. Sigorta sizseniz gelin alın dedim. Sigortacı altar grup dedi. Onun numarasını verin dedik, “bizde numarası yok! ” dedi. Biz iyice sinirlendik ve oradan çıkıp gittik. Sonuç olarak; Media Markt'ın anlaşmalı olduğu BNP tamamen Media Markt lehine çalışmaktadır! Uzatılmış garanti poliçesinde yer alan muadil ürün verilmemekte ve cihazın alındığı tarihteki bedel üzerinden hediye çekine insanlar mecbur edilmektedir!

26 Ağustos 2024 16:05 (Şikayetten 59 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz talebinizi detaylı olarak incelemeye başladık. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Mutlu günler dileriz . Saygılarımızla BNP PARİBAS CARDİF SİGORTA A.Ş.

27 Ağustos 2024 14:43

Değerli Müşterimiz, Talebiniz ile ilgili 27.08.2024 tarihinde tarafınıza telefon aracılığı ile dönüş yapılmıştır. Mutlu günler dileriz . Saygılarımızla BNP PARİBAS CARDİF SİGORTA A.Ş.

İslam
İslam
Benzer Şikayeti Var
7 Ekim 2024 23:26

Media Markt görevlileri cihaza ne olursa olsun kasko halleder dediler. Hatta tamir için gelen müşterilere kayıt oluştururken şunları şunları söylemeyin tamir ermezler diyorlar. Hem müşterilere hem de şirkete yalan söylüyorlar. Nasıl bir market bu Media Markt

Sigorta Şirketi Arızalı Makineyi Yenisiyle Değiştirmiyor, Hediye Çeki Sunuyor

Ufuk
13 Haziran 2025 19:351.058

11.10.2021'de Samsun Piazza Avm’deki Media Markt'tan 4370 TL'ye Bosch Çamaşır Makinesi alırken, satıcı arkadaşlar yetkil...

1 Destek

Şerif
4 Kasım 2024 16:31591

"İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim"

İsmail
7 Şubat 2025 20:03512

2021 yılında Edremit Media Markt mağazasından Profilo marka çamaşır makinesi satın aldım. Mağazada 1+3 yıl uzatılmış gar...

1 Destek

Tümünü Gör
BNP Paribas Cardif Sigorta Yetkili Servisten Şikayetçiyim

BNP ParibasCardif Sigorta Yetkili Servisten Şikayetçiyim

Aslı
BNP Paribas Cardif Sigorta Garanti Hasar Tespitini Yanlış Yapıyor, Asıl Hasar Giderilmiyor

BNP ParibasCardif Sigorta Garanti Hasar Tespitini Yanlış Yapıyor, Asıl Hasar Giderilmiyor

Elif
BNP Paribas Cardif Sigorta Süpürgem Hiçbir Şekilde Çekmiyor, Sorun Çözülmüyor!

BNP ParibasCardif Sigorta Süpürgem Hiçbir Şekilde Çekmiyor, Sorun Çözülmüyor!

Berivan
BNP Paribas Cardif Sigorta Kasko Ücret İadesi

BNP ParibasCardif Sigorta Kasko Ücret İadesi

Belma
BNP Paribas Cardif Sigorta Müşteri Mağduriyeti!

BNP ParibasCardif Sigorta Müşteri Mağduriyeti!

Habibe
BNP Paribas Cardif Sigorta Personeli Vatandaşa Gülerek Cevap Veriyor!

BNP ParibasCardif Sigorta Personeli Vatandaşa Gülerek Cevap Veriyor!

Fatih