Nur sonuçtan hiç memnun değil

Birikim Emlak (Ankara) Birikim Emlak Kapora İade Etmiyor

22 Nisan 2024 23:44

Ev satın almak için 40.000,00 TL kapora ödemesi yaptım. Ancak ekspertiz raporuna göre evin kredisi, benim karşılayabileceğim tutarda değildi. Bu yüzden iptal etmek zorunda kaldım. Bundan dolayı emlakçı, kaporamı iade etmemekle birlikte, bir sonraki satın alma işleminde komisyon almayacağını söyleyerek bizi oyaladı. Kaporamın iadesini talep ediyorum.

Birikim

Merhabalar Nur hanım konuyu görüşmek için defalarca sizi ofisimize davet ettik. Konuyla ilgili probleminizi çözmek mağduriyetinizi gidermek adına danışanlarımız ve ofis sahibimiz sizi defalarca çağırdı fakat siz gelmediniz. Tekrar aynı şeyi yineliyoruz ofis olarak size yardımcı olmak için her zaman kapımız açıktır.

Birikim

Merhabalar öncelikle Birikim emlak ailesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Şikayete konu olan daire daire gösterimini gerçekleştirdik. Daireyi beğendiniz ve aldınız sonra da sözleşme imzalayıp kredinin hangi tutarda olduğunu sizin aylık hangi taksitlerle ödeyeceğiniz dahil tüm bilgileri tarafınıza ilettikten sonra bankadan kredi başvurusunu gerçekleştirip krediniz onaylandı. Bankaya gidip Exper paranızı yatırdınız ve eve Exper gelip değer biçti her şey olumlu bir şekilde ilerlerken ve aradan 12 gün geçtikten sonra özel sebeplerden dolayı evi alamayacağınızı mayıs ayında mirastan paranızın geleceğini ve o zaman daire alacağınızı vazgeçtiğinizi söylediniz. Sözleşme gereği hem mülk sahibi hem de emlak ofisi olarak zararımızı sizden tahsil edebilirdik ama sizlere iyi niyet göstererek kaporanın sözleşme gereği iadesinin mümkün olmadığını söyledik sözleşmenin bir nüshasını sizlere gönderdik ve diğer daire alımında sizlere yardımcı olmak adına komisyon talep etmeyeceğimizi söyledik

Nur
Nur

Merhabalar. Öncelikle kredi onaylandığı gün ben size durumu anlattım süreci uzatan sizlerdiniz. Aradan 12 gün değil 12 saat bile geçmemişti. Kaldı ki yaptığınız sözleşmenin hukuki bir geçerliliği yok bunu siz de biliyorsunuz. Yaptığınız diyorum çünkü yapılan sözleşmeden benim haberim yoktu, altındaki imza da benim imzam değil bunu siz de biliyorsunuz. Bana türlü teklifler ile geleceğinize zararınızı söyleseydiniz - ki istenen ücretleri ben ödedim ne gibi bir zararınız var onu da anlamış değilim.- ortak paydada buluşurduk. Ancak şu an yaptığınız konuyu çarpıtarak aba altından sopa göstermek.

Es Emlak Gayrimenkul (Kuşadası) Mağduriyeti

18 Ekim 2023 16:53

Sarraf 34 İnşaat Yapı Gayrimenkul İle Yaşadığımız Güven Sorunları Ve Tehditler!

14 Ağustos 2024 23:17