Hesabım Kapatıldı

16.420 Görüntülenme

Instagram, kullanıcılarının platformu güvenli ve saygılı bir şekilde kullanmalarını sağlamak için belirli kurallar ve politikalar belirlemiştir. Bazı durumlarda, bu kuralların ihlal edildiğini düşündüğünde veya başka nedenlerle, kullanıcı hesaplarını geçici ya da kalıcı olarak kapatabilir.

3 takipçi
139 Yorum7.033 Şikayet
Şikayetvar Çözüm Uzmanı11 Ekim 2023 06:38

Sorunun Neden Kaynaklandığına Dair Olası Sebepler:

Topluluk kurallarına aykırı davranış: Örneğin, nefret söylemi, taciz, uygunsuz içerik paylaşımı gibi.
Telif hakkı ihlalleri: Başkalarına ait içeriklerin izinsiz paylaşımı.
Sahte hesap kullanımı ya da birden fazla hesabı kötü niyetli bir şekilde yönetme.
Spam ve yanıltıcı faaliyetlerde bulunma.
Güvenlik ihlalleri: Şüpheli faaliyetlerde bulunma veya hesabın hacklendiği şüphesi.

Sorun Yaşayan Kişilere Öneriler:

Hesap Kurtarma: Öncelikle Instagram'ın resmi hesap kurtarma sayfasına giderek gerekli talimatları takip edebilirsiniz.
İletişim: Instagram'la direkt iletişime geçin. Hesabınızın yanlışlıkla kapatıldığını düşünüyorsanız, bu durumu açıkça belirtin.
Topluluk Kurallarını Gözden Geçirin: Hesabınızın neden kapatıldığını anlamak için Instagram'ın topluluk kurallarını inceleyin. İhlal ettiğiniz bir kural varsa, bu konuda daha dikkatli olun.
Yedek Hesap Oluşturma: Eğer hesabınızı geri alamazsanız, yeni bir hesap oluşturmayı düşünebilirsiniz. Ancak bu sefer kurallara daha dikkatli olmanız gerekmektedir.

Benzer sorunlar yaşamış olan diğer kişilerin deneyimlerinden faydalanmak için Şikayetvar sitesi üzerinden şikayetleri okuyabilirsiniz. Instagram hesabınızla ilgili bir sorun yaşadıysanız, Şikayetvar üzerinden durumunuzu paylaşarak hem diğer kullanıcılardan öneri alabilirsiniz.

139 Yorum

Şikayeti çözüldü
3 Mayıs 01:17
Benim hesabımı kısıtlama yedi hâlâ açılmadı
Şikayeti çözüldü
Yenal
Yenal
31 Mayıs 2024 22:59
Peki ne olacak şimdi
13 Nisan 2025 04:46
Güvenli diyorsunuz ama güvenli şekilde kullanan hesapları kapatıyorsunuz? Suçu olmayan kullanıcıları sevmeyen birkaç kişi şikayet ettiğinde araştırmadan hesabı kısıtlıyorsunuz. 4 Nisan 2025 tarihinde hesabımı kapattınız. 10 yıldır kurallara uygun kullanıyordum. Ayarlarda kurallara uygun işaretini sizler veriyorsunuz. Haksız şekilde hesabım kapatıldı ve itiraz ediyorum. Geri dönüş sağlansın.
9 Nisan 2025 21:08
9 yıldır kullanıyorum. Her güncellemeyi gördüm, kurallara uydum. Görselleri paylaşırken doğru şekilde paylaşmaya özen gösterdim. Mesajlaşırken doğru kelimeyi kullanmaya özen gösterdim. 4 Nisan 2025 tarihinde hesabım kapatıldı. Açıklama yok, bilgilendirme yok. Benden rahatsız olan herkes şikayet ettiğinde ama ortada yanlış bir şey yoksa bu hesap kapatılır mı? Instagram'in adaleti bir yapay zekaya mı bağlıdır? 9 yıllık emeğim çöp oluyor. Arkadaşlarım, anılarım silinip gidiyor. Çözüm odaklı olunmasını istiyorum. İtiraz ettiğim halde cevap gelmedi 5 gündür. Lütfen çözüm.
Ulviye
Ulviye
1 Aralık 2024 10:03
Durup dururken kapatamaz haksız yere kapattı benim hesabımı
Fatma
Fatma
20 Ocak 2025 11:15
Merhaba, Instagram hesabım toplum kurallarını ihlal ettiğim derecesiyle kapandı, yalnız böyle bir şey söz konusu bile değil. Hesabım izle takibi alınıp bakıldığı zaman bu çıkacaktır ortaya. Lütfen bununla ilgili yardım bekliyorum. Teşekkürler. Instagram hesabımın tekrar açılıp aktif hale gelmesini istiyorum. Uzun yıllardır kullandığım kendi şahsıma ait bir hesaptır. Herhangi bir ticari amaçla veya hakaret edici bir şeyle paylaşımım hiçbir zaman olmadı. Yıllardır uzun zamandır güvenli bir şekilde kullandığım kendi hesabım tekrar kullanıma açılmasını istiyorum. Bunun için lütfen elinizden geleni yapılmasını rica ediyorum.
Onur
Onur
3 Haziran 10:45
Kapatılan hesabımla ilgili gelişme yaşamadım henüz mavi tık kullanıcıyım lütfen yardımcı olur musunuz hesabım 3 aydır incelemiyor sonuç alamıyorum maddi zarar görüyorum
Serra
Serra
11 Mayıs 19:13
Spam olacak ihlal edecek bir şey yapmadım yapsam dahi siliyorum hesabımın yeniden incelenmesini talep ediyorum hiç olmazsa yeni hesap açıp temiz gidelim lütfen artık Instagram hesaplarımız askıya alınmasın
Şahin
Şahin
16 Şubat 00:17
Instagram olarak yapay zekamı güvenliği kontrol ediyor ediyorsa doğru düzgün yapamıyor eğer insan hatasıysa daha kötü çünkü güvenliği sağlayamadınız gibi durduk insanları mağdur ediyorsunuz Hesaplarin açılmasını talep ediyoruz İtiraz ettiğim gibi ne e-posta bilgilendirmesi ne de hesabın açıldı geri hemen kapatıldı olarak gösteriyor lütfen dikkat ediniz
Ayse
Ayse
26 Aralık 2025 06:46
Oğlum sadece Galatasaray edit videosu yapıyordu başka bir şey yoktu sürekli GS resimleri videoları ramps park hatıraları hesabi kapatıldı fakat ben eski hesaba bir şekilde girişi buldum telefonla aplikasyonla olmuyor eee sonuçta resimleri sildim hesabi kapatma isteği yaptım defalarca e mail neden kapatıyorsunuz dalga geçiyorlar
Instagram Logo
Instagram