Özel Batı Hastanesi Smile Lazer Operasyon Pişmanlığı

11 Temmuz 2024 11:01

28.06.2024 tarihinde Özet BatıGöz grubuna bağlı olan Diyarbakır Özel Batı Hastanesinde Dr. *** tarafından Smile Pro (Zeiss Visumax 800 Cihazı) ile damlalı ölçümle [Sağ Göz (r) : -6.5(sph), -1.25(Astigmat, cyl), 169(ax) ] [Sol Göz (l) : -6.0(sph), -1.75(Astigmat, cyl), 31(ax) ] [Topografi K1: 40.7D; Pachy Thin locat: 545um] verileriyle operasyon yapıldı. Operasyon sonrası hüsran, pişmanlık ve bol acı içeren olumsuzlukları deneyimledim. Sağ gözümde normalde 12 saniyelik lazer çiziminden sonra 60-90 saniye içerisinde alınması gereken lentikülle lazer konusunda tecrübesini sorguladığım hocanın cebelleşmesi sonucu 30 dakikaya yakın bir zaman diliminde lentikülü çıkarabildiğinin canlı şahidi oldum. Sol gözümde her şey planlandığı gibi 5-7 dakika arasında işlem sonuçlandı. Operasyon sonucu gözün acı eşiğini azaltacak ve enfeksiyon kapmasını engelleyici kontak lens takılmadı ve lazer gözlüğü de verilmedi. Lazer teknolojisinde cihazın en gelişmişini alan hastane yönetimi, hocanın tecrübelisini ve kalite standartlarını sağlamada ihmalkar davranmıştır. Hastanede hijyen kuralları hak getire, ameliyathane hijyen koşulları ve göz ölçüm aletleri ilkel yapıda, doktorun hastayla olan diyaloğu muayene ve ameliyathanede yetersiz, tatmin edici bilgileri veremiyor. Operasyon sonrası 2 saat içerisinde sağ gözümde dayanılamayacak ölçüde gözlerde oluşan kızarıklık ve sulanmadan ötürü doktor bey sağ olsun, 'Gel de acını hafifletecek kontak lensi takalım, ' demeyi aklına getirdi. Madem acımı hafifletecek kontak lens takılması gerekiyor, neden operasyon sonrası hemen takılmadı da gözün enfeksiyon kapmasına zemin hazırlandı? Operasyonu geçireli 15 gün olmasına rağmen sağ gözümde hala bulanık ve net görememe sorunu yaşıyorum. Güncel ölçüler: [Sağ Göz (r) : -0.75(sph), -2.25(Astigmat, cyl), 13(ax) ] [Sol Göz (l) : -0.25(sph), -0.75(Astigmat, cyl), 12(ax) ] görüldüğü gibi sağ gözümde astigmatım kabul edilebilir seviyede değil ve tedavi yöntemlerini araştırıyorum. Keşke bu operasyonu yapmasaymışım da kontak lensle hayatıma devam edip daha güncel ve Başarı oranı yüksek teknolojiyi bekleseymişim. Bu konuda ihmalkar davranan kişi ve kurumlar karşısında adalete başvuracağım ve tüm yetkili kurumlarla hakkımı arayacağım.

19 Temmuz 2024 12:47 (Şikayetten 8 gün sonra)
Faruk
Faruk
13 Ağustos 2024 11:30

Bu üzücü deneyimime karşılık, bunca süredir bir cevap alamadığıma göre hatanızı kabulleniyor olmanız da güzel.

Hatice
Hatice

Batı hastanesinde düşünmeyin bende çok yaşadım

Aksın
Aksın

Dr. İsmini açık yazmanız hastalar için uyarıcı olacaktır

Hln
Hln

Merhaba bende Diyarbakır batı hastanesinde göz ameliyatı olmayı düşünüyordum. Hangi doktorda ameliyat oldunuz acaba biraz bilgi verebilir misiniz

Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Tedavi Sonucu Kalıcı Göz Hasarı

28 Mart 2025 23:13