Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

B2car Araç Kiralama

B2car Araç Kiralama
10 Mart 2024 20:36

6 Mart 2024 tarihinde Antalya'daki B2car ofisinden 10 Mart'ta teslim etmek üzere araç kiraladık. Diğer araç kiralama şirketlerinin aksine B2car'ın ofisinin ulaşımı zor bir otoparkta olması, alacağımız hizmet hakkında bize olumsuz bir izlenim vermişti. Dönüş yolculuğumuz sırasında önümüze bir tavşan çıkması sonucu aracın tamponu hasar gördü. Kaza anını rapor etmek için 155'i aradık ancak yaralanma veya ölüm olmadığı için polis olay yerine gelmeyeceğini bildirdi. Arama yapıldığına dair ekran görüntüsünü firma ile paylaştık. Aracı teslim ederken durumu açıkladık ve bizden, hasarın belirlenmesine kadar yüksek bir ön ödeme yapmamız istendi. Halbuki temel kasko paketinin bu hasarı karşılaması gerekiyordu. Hasarın maliyetini ödemeye hazır olduğumuzu belirtmemize rağmen, bize 5000 TL değer kaybı ve sadece çizik için 3500 TL+KDV gibi yüksek ücretlerin önceden ödenmesi talep edildi. Hasarın daha fazla olması durumunda ek ödeme yapmamız gerektiği ifade edildi. Kabul edilemez bu rakamlar üzerine makul bir çözüm bulamayınca hukuki sürecin başlatılmasını talep ettik. Aracı teslim ettikten sonra tarafıma bilgi verilmeden kredi kartımdan 10 bin TL çekildi ve 1.500 TL'lik depozito iadem yapılmadı. İznim ve onayım olmadan 'mail order' yöntemiyle yapılan bu işlemi müşteri haklarına saldırı olarak görüyorum ve bu durumu suç olarak değerlendiriyorum. Aracı kiraladığım yolcu360'a şikayet kaydı oluşturdum ve savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunarak hukuki sürecimi başlattım. Ancak başkalarının da benzer mağduriyetler yaşamaması adına bu şikayeti burada da paylaşmak istedim.

11 Mart 2024 08:33 (Şikayetten 11 saat sonra)

Sayın Mehmet E. Öncelikle zaman ayırarak yapmış olduğunuz yorumunuz için teşekkür ederiz. Siz değerli misafirimizden gelen tüm geri bildirimlerin bizim için değerli olduğunu belirtmek isteriz. Konu ile ilgili en kısa sürede sizlere geri dönüş sağlayacağız.

11 Mart 2024 09:25

Kamuoyu önünde müspet bir izlenim bırakmak için geri dönüş sağladığınız apaçık ortada. Çünkü firmanız adil, hakkaniyete uygun, ahlaklı bir çözüm istemiyor. Muğlak kalan alanları manipüle ederek kendi lehinize algı oluşturuyorsunuz. Aracı teslim ettiğim görevli sizin polisi aramanız elbette önemlidir delil yaratmışsınız ben de raporumu yazarken bu yönde davranacağım demesine rağmen ben uçaktayken ( ki özellikle bu anı beklediğiniz ortada çünkü 7.50 uçuşuyla Antalya'dan Adana gittiğimi bildirmiştim) iznim ve onayın olmadan hukuka aykırı hareket eden criminal tiplerin kullandığı mail order yöntemi ile kredi kartı hesabımdan para çekilmesi hukuka aykırıdır. Hatta aracı teslim ederken "bana dayattığınız çözümü kabul etmiyorum hukuki süreci başlatın lütfen ayrıca uçak saatimiz yaklaşıyor bizi havalimanında bırakmanızı rica ederim" dememe rağmen şirket çalışanınız " ödemeyi kabul etmiyorsunuz bir de sizi havalimanına mı bırakalım" diye çemkirmiştir. Tepki göstermesem bizi alıkoyacaktı neredeyse. İlgili birimi aramış nihayetinde "tamamdır hukuki süreci başlatıyoruz avukatımız sizi arayacak" demesine rağmen ben uçaktayken hesabından kaynağı ve dayanağı olmayan 10.000 TL çekilmiştir. Mezkur eylem suç konusu teşkil eder. Akabinde şirket yetkilisi olduğunu söyleyen "Ercüment bey" ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendisi bana " kendimizi garantiye almak için bunu yapıyoruz" demiştir. Ben sözleşmeye imza atarken bana şifahen açıklama yaptığınız hususlarda onay ve izin verdim sadece. Aksi hali düşünülemez bile. Nitekim tüketici hukuku gereğince de uzun uzun sözleşmelerde salt bir tarafı yaptırım altına alan düzenlemeler "genel işlem şartı" kabul edilir ve hukuken yok hükmündedir. Benim ismim ve onayın olmadan kredi kartımdan para çekilmesi ile cebimden nakit para alınması aynı hukuki sonucu doğurur. Ve internet üzerinden yaptığım araştırmalarda gördüğüm üzere bunu alışkanlık haline getirmişsiniz. Bu hukuka aykırılıklarını reddediyor ve hukuk önünde sizinle sonuna kadar hesaplaşacağımı da bildiririm.

13 Mart 2024 14:38

Eren sonuçtan hiç memnun değil

22 Nisan 2024 14:51

02 Temmuz 2024 19:18