Ayedaş Elektrik Kesintisi Sebebiyle Buzdolabım Bozuldu

Ayedaş Elektrik Kesintisi Sebebiyle Buzdolabım Bozuldu
Korcan
03 Mart 2023 00:09

İstanbul Ataşehir İçerenköy Mahallesi birleşik sokakta (yeni adı hazan sk.) 12.02.2023 tarihinde saat 12:00 14:00 arası plansız elektrik kesintisi ve ani voltaj değişikliği nedeniyle evimdeki buzdolabımın anakartı yandı. Ayedaş'ın çağrı merkezi ile yaptığım ilk görüşmede yetkili servisten bu hasar ile ilgili rapor alarak itiraz edip buzdolabının onarım tutarını para iadesi veya faturadan düşümünü sağlayabilirsiniz şeklinde bilgi edindim. Yetkili servisten, bu hasarın ani voltaj değişikliği nedeniyle olduğunu yazan raporum mevcut. Elektrik kesintisinin olduğu gün ve saat Ayedaş'a oluşturduğum arıza kaydının ve yine Ayedaş'tan tarafıma gönderilen enerjinin saat kaçta verileceği bilgisini içeren mesajın kayıtları telefonumda mevcuttur. Bu bilgileri ve verileri Ayedaş'ın çağrı merkezine bildirip üç kez arıza kaydı oluşturdum. İlk başvurumda, o tarihte bölgede elektrik kesintisi olmadığı gerekçesiyle olumsuz sonuçlandığını, ikinci başvurumda kesintinin olduğu tarih belirtilmemiş gerekçesiyle ve üçüncü başvurumda yine kesintinin tarihi belirtilmemiş gerekçesiyle olumsuz sonuçlandığını bildirdiler. Dördüncü arıza kaydımı bugün tekrar oluşturdum. Telefonlar görüşme kalitesi nedeniyle kayıt altına alınıyor tüm başvurularım lütfen dinlensin. Belirttiğim tarihte oluşturduğum arıza kaydı ve başvuru numarası ve Ayedaş'tan telefonuma gelen enerji verilme saatini bildiren mesaj bölgede elektrik kesintisi olduğunun kanıtıdır. Ayrıca yetkili servisin yazdığı raporda hasarın elektrik kesintisi yüzünden ani voltaj değişikliği nedeniyle olduğunu yazmaktadır. Kısacası evimdeki buzdolabının bozulma nedenini elektrik kesintisi sebebiyle olduğunu kanıtlayacak ve ispatlayacak veriler ve kayıtlar elimde mevcuttur. Ayedaş'ın bu veriler ışığında buzdolabımın onarım masrafını tarafıma iade etmesini veya gelecek dönemdeki elektrik faturalarımdan düşümünü yapmasını talep ediyorum.

03 Mart 2023 01:26 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, talebinizle ilgili en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir. İyi günler dileriz. AYEDAŞ

03 Mart 2023 12:04

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvuru tarafımıza ulaşmış ve incelemeye alınmıştır. Başvurunuz hakkında en kısa sürede size bilgilendirme yapılacaktır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla, ANADOLU YAKASI ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

05 Mart 2023 15:49

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili tarafınıza 04.03.2023 tarihinde telefonla bilgilendirme yapılmıştır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla, ANADOLU YAKASI ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Sancaktepe'de Uzun Süreli Elektrik Kesintisi Ve Yetersiz Müdahale

Murat
20 Ocak 13:07

Borçsuz Abonelikte Nedensiz Elektrik Kesintisi Ve Mağduriyet Yaşadık

Servet
13 Kasım 2025 18:36
borcsuz-abonelikte-nedensiz-elektrik-kesintisi-ve-magduriyet-yasadik-1.jpg
Berfin sonuçtan hiç memnun değil

AYEDAŞ Personelinin Hatası Sonucu Evimde Cihazlarım Zarar Gördü, Çözüm Sunulmuyor

Berfin
05 Aralık 2025 20:21
Hilal sonucu yetersiz buldu

Üsküdar'da Sürekli Ve Uzun Süreli Elektrik Kesintileri Hayatımızı Olumsuz Etkiliyor

Hilal
25 Kasım 2025 20:33