27 Mart 2023 16:52

Asus rog strix G513 modelini kullanmaktayım. Bir yıldır kullanıyorum. G513 ve bir çok Asus'un rog strix modelinde öyle kötü bir menteşe tuş takımı kullanmışlar ki kalitesizlikten ölüyor. Tuşlarda balon balon izler çıkıyor. Tuş üzerinde jelatin gibi bir şey var ve bu zamanla belli oluyor fakat o tuşu soyarsanız tuş komple soyuluyor yani tuşun hangi harf olduğu belli olmuyor. Bu tuşu temizlerken space tuşum çıt dedi kırıldı. Aradım sordum sadece bir tek space tuşu lazım bana bunun için tuş modülü alıp taktırmama yaptırmama gerek yok. Asus müşteri hizmetleri öyle olmadığını söyledi. Sadece bir space tuşu değişmediğini söyledi. Yani bir tuş için komple tuş takımını değiştirmem gerekiyormuş. Fakat ellerinde tuş olsa bu tuşlar çıkarılıp takılabilen tuşlar direk takıp kurtulabilirdim bu durumdan. Madem değişmiyorsa neden bu kadar kötü tuş takımı yaptınız?
Ve neden tuşlarımda balon balon izler çıkıyor?

İnternetten de bu sorunu yaşayanları gördüm teknik servise gönderen insanların aldığı yorum şu şekilde kullanıcı hatası tuş takımı değişmesi gerekiyor. 1500 TL ücreti var deniyor. Asus yetkili servis KVK'nın hizmetini kullanıyor yani kendileri hizmet vermiyor. Bunu da belirteyim. Kendimi yorup servise göndermedim laptopu çünkü alacağım yanıt belli. Aynı zamanda bir tuş için komple laptobumun açılıp en alttaki modüle ulaşıp tuşları değiştirmesi zahmetli ve dikkatli yapılması gereken bir iş servis yorumları da çok kötü olduğu için güvenemedim. Yakın zamanda bu notebooktan kurtulup bir daha tercih etmeyeceğim kötü bir anısın Asus.
Tavsiye kısmım: Asus kendi yetkili servisini kur. Maliyetleri düşürüp fazla kâr edeceğim diye kalitesiz malzeme kullanma.

Caner
Caner

Aynı cihazdan bende de var hocam. (G513QY) Aynen dediğiniz gibi hatta daha da kötü oldu desem yeridir. Çok kalitesiz tuşlar. Kullanım süresi de sizin kadar.

Berk
Berk

Hocam ben sordum çok da araştırdım. Garantisi olsa bile sorumluluk kabul etmiyorlar yeni tuş takımı takmak gerekiyor deyip şikayeti yayımladığımda 1.350 TL civarı bir şey istemişlerdi vermedim. Öyle kullanıyorum ama bir daha asla Asus tercih etmem. Kalitesini bozdu.

Asus Klavyede Tekrarlayan Arıza Ve Yetersiz Garanti Desteği Mağduriyeti

08 Temmuz 2025 00:20
Umut sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Sonrası Asus Klavye İçin Teknik Destek Ve Parça Temini Sağlanmıyor

02 Temmuz 2025 12:16