Amerikan Kültür Kolejleri Özel Okulda Uygulanan  Ayrımcılık

22 Kasım 2023 19:2514.248

Gelibolu Özel Amerikan Akademi Koleji'nde okuyan oğlumun arkadaşı ile yaşadığı tartışma ve küfürleşme (kesinlikle tasvip etmemekteyim) sonucunda durumun okul idaresine bildirilmesini müteakiben okul müdürü ve sınıf öğretmeni tarafından bilinçli olarak psikolojik baskı ve ayrımcılığa maruz kalmıştır.

Kardiyak hastası olan oğlum yaklaşık 4 saat müdür odasında bekletilmiş ve kalan 3 yazılı sınavı öğrenci sınıftan çıkarılarak ayrı bir odada yapılmıştır.

Bu devirde bu tür yaklaşımların yasal olmadığı kanaatindeyim. Hele ki bu çocuk hayatında sadece bir defa gireceği LGS sınavına katılacak bir öğrenci olması daha da olayın vehametini artırmaktadır.

Cumhuriyetin öğretmenleri öğrenciye destek olup geleceğimizin mimarlarını yetiştirecekler mi yoksa köstek olup başarma ihtimali yüksek olan öğrencileri bu tür uygulamalarla hak ettikleri yerlerden mahrum bırakacaklar mı bilmiyorum/bilemiyorum.

Bu nedenle çocuğumun okul müdürü ve sınıf öğretmenlerinden şikayetçiyim. Şunu da belirtmek isterim: Bu tür uygulamaların yapıldığı okuldan çocuğumu ilk fırsatta aldım.

Mecnuni
19 Temmuz 2024 20:22

Değerli kurum işletmecisi yazmış olduğum konular ve daha fazlası kanıtlandı. Şimdi ne diyeceksiniz benim bilgim vardı. Öğrencilere baskı yapıldığından ayrımcılık yapıldığından haberdarım ben ticaret adamıyım parayı varen haklıdır diyormusun hala Neyse yapılan tüm hatalı uygulamalar ve kanunsuzluklar tespit edilmiştir.

Yorumlar(14)

5 Aralık 2023 20:41

3. Bahsedilen ayrımcılık ve psikolojik baskı pedagojik olarak alınan bir karardır. Tabii ki de eğitimci olmayan birinden bunun pedagojik bir karar olduğunu anlamasını beklememekteyiz. Başka öğrencilere verilen herhangi bir zarar durumunda zarar veren öğrencinin rahatsızlığı ne olursa olsun üstü örtülemez. Veli ile daha sonradan yaptığımız görüşmelerde öğrencinin disiplin kuruluna sevk edildiği ve sonucunda okuldan uzaklaştırma cezası alacağını kendisine ilettik. Kendisi de bu cezayı almaması adına kendi isteği ile öğrencisini başka bir okula almıştır.

5 Aralık 2023 20:41

2. O andan itibaren bu şikayeti yazan öğrenci velisi hemen aranarak bilgilendirilmiş ama aramadan 4-5 saat sonra okula gelerek öğrencisini almıştır. Geçen süre zarfında öğrenci okulumuzun sorumluluğunda olduğundan okuldan göndermedik ve velisinin gelmesini bekledik. Bu süre zarfında kendisini herhangi bir bölümde tutmak yerine okuldaki en güvenli yer olan müdür odasında ve müdür ile oturarak beklenmiştir. Velinin okula gelmesi ile birlikte öğrenci veliye teslim edilmiştir ve veli ben onu sadece yazılılara getireceğim sizin için uygun mu cümlesini kurmuştur. Hem mağdur tarafın, hem de fiili işleyen tarafın aynı ortama gelmemesi adına öğrenci farklı bir birimde yazılıya alınmıştır.

5 Aralık 2023 20:40

Bahsi geçen öğrenci bir kız öğrencinin annesi ile ilgili başta okul müdürü ve sınıf öğretmeni olmak üzere tüm öğretmenlerin şoke olduğu küfürler etmiş ve ağza alınmayacak cümleler kurmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı disiplin yönetmeliği gereği bu davranış cezası disiplin kuruluna sevk ve akabinde okuldan uzaklaştırmadır.

Duyarsızlık Ve Ayrımcılıkla Geçen Kayıp Yıllar

21 Haziran 2025 12:2110.951

Kızım, Sınav Koleji’nde geçirdiği 4 yıl boyunca sürekli olarak akran zorbalığına maruz kalmıştır. Bu süreçte defalarca ş...

3 Destek1 Yorum

Eryaman Sınav Koleji Kurumsal Mı?

23 Mart 2024 14:2821.096

Eryaman Sınav Koleji Ortaokulunda oğlum çeşitli sorunlarla karşılaştı. Akranlarından kaynaklanan olumsuz davranışlara ma...

3 Destek

Sınav Koleji'nde Sınıf Değişikliği Ve Dışlanma Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

11 Eylül 2025 10:274.223

Çocuğumuzu Sınav Koleji Gemlik şubesine vermiştik. Çocuğumuz bize danışılmadan sınıf ve öğretmen değişikliğine tabi tutu...

1 Destek1 Yorum