Nizam
28 Temmuz 2023 23:55

Airbnb şirketine mayıs ayında evimi kiralamaya başladım. Toplam 9 kişiye 2 ayda 30 günlük bir iş yaptık. Anladım ki şirket sadece ev sahiplerine resmen kibarca hizmetçi vazifesi gördürüp bir be saçma sebeple olursa olsun bir müşterinin sadece yazısına göre ev sahibini harcayan bir şirket. Şimdi bana yaptıklarını anlatayım

Evim Etiler bebek yolunda öyle bir arama motoru şekli var ki. Beni Kağıthane deki bir evle aynı arama detayına koyup fiyat düşürmeye zorluyorlar

Kurban bayramında 8 günlük rezervasyon aldım. Bayan yurt dışından geldi. Belli anladım problem var. 2. Gün ortadan kayboldu bayan. Rezervasyonu iptal etmiş. Okey öyle bir hakkı var. Ama bana bayan için ödenen parada kaldığı gece ücreti yok. Ama Airbnb çok iptal ettiği için ceza kesmiş bayana bana gelince. Biz sizin için istemedik ama isterseniz isteriz sizin adınıza.

İlk kez Airbnb ye üye olmuş 1 gün kalmak isteyen bir zat hastanede olmama rağmen ve kendisine biraz dağınık olabilir dememe rağmen sıkıntı olmaz demesine rağmen (yazışma kayıtları var Airbnb de) adam evin her şeyine 1 puan veriyor. Evi dağıtarak terk ediyor. Ben bunu fotoğraflayıp yolluyorum. Bana haklısınız diyorlar.

Diğer ikinci zat evi temiz bulmuyor oda 1 veriyor. Ve diğer 7 kişi uzun süreli kalanlarda var bunların ortalama notları 4.8 puan 5 üzerinden bu iki zat yüzünden ispatları olmadığı halde beni 5 gün askıya alıyorlar.
Çok ayıp sizi burada kınıyorum. Ve diğer Airbnb ev sahiplerini de kınamaya davet ediyorum

Demet
Demet

Airbnb, ev sahibi haklarını açık ve net bir şekilde hukuki çerçevede belirlemiş gibi görünse de müşterinin asılsız beyanı ile ev sahibini kendi belirlediği kuralları dahi hiçe sayarak mağdur edebiliyor. Bunu açıkça kanıtlayabilir bir durumdayım. Biraz zaman alsa da hukuki yollar ile hakkınızı aramak sanıyorum en medeni ve çözüm odaklı yol olacaktır.

Airbnb Rezervasyon İsteği MAĞDURİYETİ/PARANIN Hemen İade Olmaması

Duygu
14 Temmuz 2024 12:56
Arzu sonuçtan hiç memnun değil

Airbnb Deki Yanlış Yönetim, Adil Olmayan Kararlar

09 Haziran 2024 15:07
Füsun sonuçtan hiç memnun değil

Füsun
03 Temmuz 2023 00:51