Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Altındağ Sosyal Hizmetler Çalışanının Tutumundan Şikayetçiyim

23 Şubat 2024 02:11

Ankara Altındağ'da ikamet etmekteyim. 21.02.2024 tarihinde engelli oğlum için evde bakım yardımı başvurusu yapmak üzere Altındağ Sosyal Hizmet Merkezi'ne gerekli belgeleri sormak için gittim. 10 numaralı odada L**** Ç**** adında bir çalışana yönlendirildim. L**** Hanım, 'Beni hatırladın mı?' dedi. 'Hayır, hatırlamadım.' dedim. O da '5-6 yıl önce evinize kontrole gelmiştim ve beni şikayet etmiştiniz.' diyerek bağırdı. L**** Hanım, o dönemde evime gelip beni aşağılamış, azarlamış ve ağlatmıştı. Müdür yardımcısına çıktım ve L**** Hanım'ın sosyal hizmet uzmanı olmadığını, eve gelmesinin sakıncalı olduğunu söyledi. 21.02.2024 tarihinde de geçmişte olduğu gibi beni aşağıladığını, azarlayıp rencide ederek hakaretlerde bulunduğunu müdüre ilettim. Eğer L**** Hanım sosyal hizmet uzmanı değilse ve eve sadece uzmanların gelmesi gerekiyorsa, L**** Hanım'ın gelmesi yasal olmayabilir. Burada başka bir usulsüzlük veya yasadışılık söz konusu olabilir. L**** Ç**** adındaki bu kişiden şikayetçiyim. Hiç kimse insanlara azarlayamaz, bağıramaz, hakaret edip kurumdan kovamaz. Aile Bakanlığı'na başvuracağım. Oradaki çalışanların davranışları konusunda endişelerim var; birçok kadının aşağılandığını ve hakaretlere maruz kaldığını gözlemledim. Bu durum sadece L**** Hanım'la sınırlı değil, bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki çalışan daha bu duruma dahildir. Şu anda kadın görevli orada çalışmıyor. Kimse tarafından azarlanmak, aşağılanmak ve hakaret edilerek memurluk yapılmasını istemiyoruz. Biz engelli aileleri olarak hakkımız olanı talep ediyoruz. L**** Ç**** isimli çalışanın ve benzer davranış bozukluklarına sahip kişilerin tutumları insanları uzun yıllardır üzmektedir. Bu konuyu Bakanlık nezdinde de dile getireceğim.

03 Mart 2024 10:10

22 Temmuz 2023 01:19