Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Agesa BES Emeklilik Sistemi, 1000 TL Yatır 3 Ay Sonra Sıfır Tl Al

Agesa BES Emeklilik Sistemi, 1000 TL Yatır 3 Ay Sonra Sıfır Tl Al
19 Nisan 2024 21:12

Akbank'ın %30 devlet katkısı ile birikim yapmak için Agesa BES'inizi Akbank Mobil'den hemen başlatabilir, 2.500 TL'ye varan ek katkı payı ile birikiminize değer katabilirsiniz kampanyası nedeniyle Agesa BES emeklilik şirketine çocuğum için 1000 TL yatırdım. Son 3 ayda borsa, altın, döviz ve faiz gibi tüm yatırım ürünleri değer kazanırken benim yatırımım 610 TL'ye düştü. Ayrıca yapılan ankette fonlarımın katılım endeksine uygun faiz içermeyen kaynaklara yatırılmasını talep ettim. Ancak şirket bu talebi uygulamadı ve bir ay önce fon yönetimi ile görüştüğümde herhangi bir değişiklik yapılmadı. 1000 TL'nin neden 600 TL'ye düştüğünü sorduğumda, 400 TL'nin 3 aylık yönetim gider kesintisi olduğu ifade edildi. BES'ten ayrılmak istediğimi belirttiğimde ise yatırmış olduğum tüm paraya el konulacağı ve ceza olarak kalan 600 TL'nin de kesileceği söylendi. Türkiye Hayat Emeklilik sisteminde kendi adıma, Garanti Emeklilik BES sistemlerinde ise diğer iki çocuğum adına yatırımım bulunmakta ve bu iki şirkette böyle bir durumla karşılaşmadım. Agesa emeklilik sistemi, vaat edilen ek katkı payını tarafıma yatırmadı ve ödemiş olduğum 1000 TL'yi heba ederek çocuğumun geleceği için biriktirdiğim parayı kaybettirdi. Agesa ve Akbank BES sistemini kesinlikle kimseye önermiyorum ve konu hakkında Tüketici Mahkemesi'ne başvuru yapacağım.

agesa-bes-emeklilik-sistemi-1000-tl-yatir-3-ay-sonra-sifir-tl-al-3.pdf
agesa-bes-emeklilik-sistemi-1000-tl-yatir-3-ay-sonra-sifir-tl-al-2.pdf
19 Nisan 2024 21:17

İlgili Akbank ve agesa emeklilik şirketi mağduriyetimi gidermezse tepki olarak Akbank yatırımdaki fon ve hisse senetlerimi vs satıp, Akbank kredi kartımı da iptal edeceğim ve bu banka ve türevleriyle bütün ilişkimi keseceğim.

22 Nisan 2024 12:06 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebiniz işleme alınmış olup, en kısa sürede tarafınıza dönüş yapılacaktır. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, AgeSA Hayat ve Emeklilik A.Ş.

22 Nisan 2024 14:04

Hüseyin

Nasıl bir şikayette bulundunuz. Bizim hakkımızı nasıl ifade etmemiz gerekir. Yol gösterirseniz sevinirim. Sürekli mevzuattan bahsediyorlar.

Hüseyin

Yönetim giderleri kesintisi yaparak birikimimizi eksiltiyorlar. Çözüm nedir bilen var mı ne yapmamız lazım. Bende mağdurum 7000 TL zarar olur mu bunların maaşını vermek için mi birikim adı altında borç öder gibi ödüyoruz. Hala zarar nasıl olabilir. Bilen varsa yol göstersin bunlardan alacağımızı alabilelim.

Orhan

Bu durumu BDDK ya bildirmek ve CİMER e de yazmak lazım. Benim şikayetim sonrası param geri ödendi.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

04 Şubat 2025 15:18

11 Ekim 2024 14:50
Agesa BES Bilgilendirme Ve İptal Sürecinde Yaşanan Sorunlar
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

BES Poliçesinde Yüksek Yönetim Gideri Kesintisi Nedeniyle Birikim Azaldı, Çözüm Sunulmadı

04 Ağustos 2025 12:46
bes-policesinde-yuksek-yonetim-gideri-kesintisi-nedeniyle-birikim-azaldi-cozum-sunulmadi-1.jpg