Adalet Bakanlığı 3 Haftadır Onay Bekleyen Gerekçeli Karar

25 Mart 2024 13:289.099

İstanbul Anadolu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 06/07/2023 tarihinde açtığım isim değiştirme davası Hakim'in 4 ay ücretsiz izin alması nedeniyle 20 Eylül'de görülmedi ve 20 Şubat tarihine ertelendi. Dava 20 şubatta görüldü ve e devlette durumu karara çıkmış şeklinde güncellendi. Gerekçeli kararın 1 ay içerisinde yazılmış olmasına rağmen hala durumun değişmediğini gördüğümde avukatımı aradım. Avukat sorguladığında ise gerekçeli kararın yazıldığını fakat 2 haftadır hakim hanım'ın onayında beklediğini öğrendik. 2 gün sonra 3 haftadır onay bekliyor olacağım.

Bu süreçte isim değişikliği süreci yüzünden hareket edemediğim pasaport ve vize başvurum nedeniyle Mayıs'ta 2 farklı ülkeye yapmam gereken iş seyahatlerimi gerçekleştiremeyeceğim. Hakimin onaylamadığı her gün benim maddi riskim artıyor ve bu konuda muhatap bulamıyorum.

1 Nisan 2025 09:46

Merhabalar. İsim değişikliğinizden sonra pasaportunuzu da değiştirmeniz gerekti mi acaba? Yoksa eski isminizin kalması sorun teşkil etmiyor mu

Adalet Bakanlığı Boşanmak İstiyorum Artık

13 Ocak 2024 15:0044.610

2023/1063 Mart 20'sinde 2019 yılında açtığım çekişmeli boşanma davası 2023 Nisan ayında sonuçlandı. Karşı tarafın istina...

5 Destek4 Yorum

Tümünü Gör
Adalet Bakanlığı Samsun T Tipi Kapalı Ceza Evinden Şikayet!

Adalet BakanlığıSamsun T Tipi Kapalı Ceza Evinden Şikayet!

Melike
Adalet Bakanlığı E-görüş Uygulamasında Sürekli Giriş Sorunu Yaşıyorum!

Adalet BakanlığıE-görüş Uygulamasında Sürekli Giriş Sorunu Yaşıyorum!

Harun
Boşanma Davası Dilekçelerinin Sapanca Adliyesinde Kaybolması!

Boşanma DavasıDilekçelerinin Sapanca Adliyesinde Kaybolması!

Sezgin
Adalet Bakanlığı Telefona Cevap Veren Yok!

Adalet BakanlığıTelefona Cevap Veren Yok!

Murat
Adalet Bakanlığı Görüşme Hakkı İstiyoruz!

Adalet BakanlığıGörüşme Hakkı İstiyoruz!

Selda
Adalet Bakanlığı Mağduruz, Bize Yardımcı Olun