Hacı sonuçtan hiç memnun değil

21 Aralık 2024 18:08

Eşim, elektrikli arabamızı şarj etmek için Zorlu Center'daki ZES istasyonuna gidiyor. Cihazda QR kod bulamıyor, kabloyu araca bağlıyor ve uygulamadan şarjı başlatıyor, ancak araç şarj olmuyor. Bu işlemi tekrar tekrar yapıyor ve uygulamadan 'şarj işlemi başlamıştır, senkronizasyon oldu' bildirimi geliyor. Eşim de yukarı çıkıyor. 'Şarjınız tamamlandı' uyarısıyla aşağı indiğinde arabanın hiç şarj olmadığını görüyor ve müşteri hizmetlerini arıyor. Şarj olmadığına dair görselleri de atarak başka bir şarj istasyonuna gidiyor ve orada arabayı tekrar şarja takıyor. Konuyla ilgili müşteri hizmetleri bana geri dönüş yaptığında, eşimin kapalı otoparktaki cihaza arabayı taktığını, ancak açık otoparktaki cihazı başlattığını söylüyorlar. Ben de diyorum ki nasıl sistem buna izin veriyor? Araba bağlı değilse neden 'şarj başladı' uyarısı geliyor dediğimde ise 'başkası takmış olabilir' diyorlar. Yani ben başkasının parasını ödedim, ondan alın bana ödemeyi yapın diyorum, 'kimin taktığını tespit edemiyoruz' diyorlar. Yani, teknolojiyle övünen ZES şirketi, arabanın bağlı olmadığı bir cihazdan şarjı başlatıyor, benim arabamı doldurmuyor, başkasının aracını doldurmasına izin verip bunu bana yansıtıyor. İade istediğimde ise 'sizin sorumluluğunuz, yanlış cihaz seçmişsiniz' diyorlar. Buradaki sorun şu: Yanlış cihazı sistem seçtiriyor. Velev ki yanlış cihaz seçtim, araba bağlanmadığı için neden şarjı başlatıyor? Eğer seçtiğim cihazda araba varsa beni o cihazı nasıl seçtiriyor? Eğer o sırada oraya araç gelmişse ona 'meşgul' demesi gerekiyor. Konuyla ilgili tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda ise 'şu an sistemlerimiz güncellendiğinden size yardımcı olamıyoruz' diyorlar. Ben sizin sisteminizin ne zaman düzeleceğini bilmiyorum. 'Siz beni arayın' dediğimde ise 'biz arama yapamıyoruz' diyorlar. ZES büyük pişmanlıktır. Paranızı çekiyorlar ama aracı şarj etmiyorlar. Hiçbir şekilde geri iadesini yapmıyorlar.

31 Aralık 2024 17:32 (Şikayetten 9 gün sonra)

ZES Şarj İstasyonunda Hatalı Faturalandırma Ve Güven Sorunu

23 Temmuz 2025 11:22
Samet sonuçtan hiç memnun değil

02 Mayıs 2024 21:53