Yargıtay Başkanlığı Trafik Kazası Tazminat Sürecinde Adalet Arayışı

17 Ocak 2024 16:02

Oğlum 2019 yılında trafik kazası geçirdi. Çarpan araç sürücüsünden şikayetçi olduk ve ceza aldı. Oğlumda kalıcı bedensel arazların oluşması sebebiyle tazminat için tahkime başvurduk. İlk başvurumuz kabul edildi ve lehimize karar çıktı. Fakat sonra Doğa Sigorta şirketinin karara itiraz etmesinden dolayı Hakem Heyeti, Adli Tıp Kurumundan aldığımız özel gereksinim raporu olmadığı gerekçesiyle başvurumuzu usulden reddetti. Aslında elimizdeki rapor özel gereksinim raporuydu. Biz de Hakem kararına karşı kanun yoluna başvurduk ve dosyamız Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 2021/22255 Esasına kaydedildi. Dosyamız 23/09/2021 tarihinde Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin arşivine girdi ve son iki yıldır dosya durumu 'incelemede' olarak gözüküyor. Hukuken ve vicdanen %100 haklı olduğumuzu düşündüğümüz bir meselede tam olarak 2 yıl 3 ay 17 gündür Yargıtay'dan karar çıkmasını bekliyoruz. Trafik kazası 2019 yılında başımıza geldi. Tahkim başvurusu, sigortanın haksız ve kötüniyetli şekilde itirazı, hakemine başvurması süreçleri vs. Toplamda 4 yılı aşkın zamandır adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Sayın Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin 2021/22255 Esas sayılı dosyası altında yürütülen davamızın sonuçlandırılması hususunda gereğinin yapılmasını saygıyla arz ediyorum.

yargitay-baskanligi-trafik-kazasi-tazminat-surecinde-adalet-arayisi-2.pdf
yargitay-baskanligi-trafik-kazasi-tazminat-surecinde-adalet-arayisi-1.pdf

Ramazan
Ramazan

Çok geçmiş olsun dosyanız ne durumda acaba bizleride yönlendirebilir misiniz bendde aynı dertten muzdaribim 4 senedir uğraşıyorum henüz incelemede kısmına geçeli 3 ay oldu ne kadar sürer sizce

Muhammed
Muhammed

Dosyanız ne durumda bilgi verebilir misiniz

Yasin
Yasin

Merhaba son durum ne oldu bilgi alabilir miyim rica etsem incelemedemi hala sonuçlandımı

Aysel
Aysel

Profil de iletişim numaram var geçmiş olsun konu ille ilgili isterseniz yardımcı ola bilirim

Yargıtay Başkanlığı 3 Yıldır Bekleyen Tazminat Dosyamız

07 Nisan 2025 03:46