Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Polo Araçta Sarsılma Problemi

24 Temmuz 2024 21:56

2023 aralık ayında Kahramanmaraş Elis Otomotivden Polo Life 1.0 DSG binek araç satın aldım. Volkswagen'in her tür aracına bindim fakat bu satın aldığım araçtaki gibi bir sorun hiç görmedim. Araç 1-2 ve 3. Viteste sarsılma yapıyor. Servise gidip sorunu anlattığımda aracı bilgisayara bağladılar ve Herhangi bir sorun yok dediler :) sonra ısrarlarım üzerine kalibrasyonu tekrar yaptılar. Fakat araç her 2 sürüşten birinde aynı sarsılmayı yapmaya devam ediyor. Bunun yanında arabada giderken sanki at arabasının üzerinde gidiyormuşuz gibi ayrı bir sarsıntı var. Bu şanzımandaki sorunu bir kerede Doğuş'a ileteyim dedim. Bir kez daha servise yönlendirildim. Yine bir sorun olmadığını söylediler. Aracı satın alana kadar iyi, satın aldıktan sonra maalesef çözüm yok. Şanzıman vites atmalarda ses yapıyor, kuru şanzıman ondan diyorlar. Vites düşürmeler de yalpalama yapıyor, sorun yok diyorlar. O kadar para verip böyle sorunlu konforsuz araca, acaba servis sahipleri biner mi? Dahası da var, onu da ilerleyen şikayetlerde yazacağım...

profile profile profile
27 Temmuz 2024 14:27

Part 2

27 Temmuz 2024 14:27

Part 3

27 Temmuz 2024 14:28

Part 4

17 Eylül 2024 07:40

Birkaç hafta önce buradaki yetkisiz servisin sahipleriyle arası iyi olan birisiyle muhabbet sırasında, arabanın konusu açıldı. Nasıl çözülmez senin işin diyerek o hırsla servisten üst düzey bir kişiyi aradı. Telefonu kapattıktan sonra “e sen adamları Doğuş’a şikayet etmişsin” dedi. Bunlardaki çap bu kadar. Kalite bu kadar. Bunlar bu şehre doydular. Amaçları hizmet etmek olsa çoktan ederlerdi. Şimdilik bu kadar!

Yorumlar (9)

Emirhan
Emirhan

Bu durumla ilgili vites geçişleri atına bir çözüm bulabildiniz mi hocam

Fatih

Yok hocam bulamadım. 3-4 aydır düzelmişti kendiliğinden. Şimdi tekrar başladı. Yeteneksiz servis hatayı bulamadığı için o şekilde binmeye devam ediyorum. İlgilenen de yok Doğuş grubundan…

Serkan
Serkan

Aynı sorun bendedevar vitesler arası yalpalama ayağını gazdan çekince sanki motor freni yapıyormuş gibi geri çekilme hissi düşük viteste ayağını gazdan çekince sanki stop edecekmiş gibi öksürmesi aracın her gün yanan EPC ışığı şimdi sinyal kontrol et diyor ediyorum yanıyor ama yanmıyor uyarısı geliyor ve bitmiş artık Avrupa'daki fabrikaları kapatması bence gayet normal

Kubilay
Kubilay

Merhabalar ustam. EPC ışığı sorunu çözüldü mu, bende de yanıyor

Yunus
Yunus

Aynı Sorun bende de var genelde fren yaptığımda vites düşerken oluyor. Aracı ilk aldığımda ilk 15.000 km de bir sorun yoktu. Yavaş yavaş sorun oluşmaya başladı 2 kere doğuşa götürdüm bir şey yok bunlarda oluyor tamir etsek bile yine olacak deyip gönderdiler. Şu an araç 32.000 km de DSG artık boşa attığımda bile tıkırtı sesi geliyor. Kimse de bir çözüm sunmuyor.

David
David

Kardeş Volkswagen gurubunun kullandığı şanzıman kronik bozuk. 7 yıldır değiştirmedi, şangırdıryor tüm arabalarındaki şanzımanları. Sadece şıngırdamada değil, vuruntuda yapıyor belirli süre sonra. Bunun çözümü yok, başka markaya geçeceksiniz. O bindiğin diğer poloda henüz başlamamış sorun, onda da başlayacak. Bu tür sorunlar olmasın diyorsan Toyota gurubuna CVT şanzımana geçmen gerekiyor. Yani bu durum Volkswagen dışında birkaç firmada daha var çünkü. Sadece CVT şanzımanlarda yok, oda Japon gurubu. Gel gelelim toyotayada binilmez, at arabası gibi.

Isa
Isa

Aynı sorun bende de var artı olarak araç kendini boşa aldığında vites düşürüp yükseltmelerde şakırdama sesi mevcut servis banada normal diyor. Acaba 1.0 motorların hepsimi böyle anlamadım. Siz çözüm bulabildiniz mi?

Aynısı benimde bir tanıdığımda oldu. Yetkili servis muadil bir araçta teste çıkardı müşteriyi. Ve müşterinin aracının arızalı olduğu anlaşıldı. Değişim talebinde bulundular.

Fatih

Yok hocam. Başka bir Polo'ya bindim geçen gün, benim arabayla alakası yok. Araba o kadar rahat ki sürüşü vites geçişleri. Ne ses vardı ne sarsma. İşin kötü tarafı tamir edecek yetkili servis yok. Tamam marka iyi hoş ama.

Okan sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Polo Sağa Sola Dönerken Uğultu Gelmesi

21 Eylül 2023 12:39
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen Polo Sürtme Sesi

14 Haziran 2024 21:32
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen 2024model Polo 1.0TSİ 95 Life DSG Sağa Sola Dönüşlerde Çıkan Uğultu

06 Mart 2024 01:14