Şerife sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen İlkyardım Çantası Ve Yangın Tüpü Vermiyor

Şerife
22 Temmuz 2024 15:49

Manisa Volkswagen Dem oto bayisinden temmuz başında 2024 model Yeni Tiguan araç satın aldık. Araçta ilkyardım çantası ve yangın tüpünün olmadığını aracı teslim alırken fark etmedik. Aracı satın ve teslim alma süreçlerinde ilgili bayiiden bu malzemelerin araçta olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi almadık. Durumu fark ettikten sonra ilgili firmayı arayıp tarafımıza ilkyardım çantası ve yangın tüpünün verilmesini talep ettik. Ancak yetkili kişi bayiinin bu malzemeleri vermediğini tarafımıza iletti. Ancak Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre araçlarda ilkyardım çantası ve yangın tüpünün bulundurulması zorunludur. Bu malzemelerin eksikliği durumunda cezai müeyyidesinin olduğu ilgili yönetmelikte belirtilmektedir. Yani bahse konu ilkyardım çantası ve yangın tüpü olmadan aracın trafiğe çıkması kurallara aykırıdır. Dolayısıyla bu malzemeler aracın zorunlu parçaları olarak düşünülür ve araçtan bağımsız eklenti olarak düşünülemez. Hal böyleyken yetkili bayiiden tarafımıza ilkyardım çantası ve yangın tüpünün verilmesini talep ediyorum. Talebimize karşılık alamadığımız durumda konuyu Tüketici Hakem Heyeti ve CİMER'e taşıyıp hak talebinde bulunacağım.

Volkswagen Taigo Aracın Ekipman Eksikliği

12 Ağustos 2024 14:20
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araç Tesliminde Eksik İlk Yardım Çantası Ve Ücret Talebi

03 Kasım 2025 23:09
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araba Tesliminde Eksik Donanım Ve Güvenlik İhmali

19 Haziran 2025 11:20