Azizcan sonuçtan hiç memnun değil

Azizcan
24 Ağustos 2023 11:26

Çekya Cumhuriyeti'ne gerçekleştirmeyi planladığım gezi için yetkili tek vize aracı şirketi olan VFS Global (visa.vfsglobal.com/tur/tr/nld) şirketinden kendim ve arkadaşım için vize başvurusu için randevu aldım. Randevu için 1176 TL bir ödeme yaptım. İşten izin alamadığım için tatilimi iptal ediyorum ancak VFS Global şirketi, gitmediğim vize randevusu için ödememi geri vermeyeceğini bildiriyor. Online olarak randevu oluştururken hiçbir yerde iptal durumunda ücret iadesi olmayacağını yazan hiçbir ibare yok. Ne çıkan ekranlarda ne de tıklayarak kabul ettiğim tek sözleşme olan "genel şartlar ve koşullar" belgesinde hiçbir bir uyarı yok. Bu şirketten herhangi bir hizmet almadığım için, kabul ettiğim sözleşmede "ücret iade edilmez" veya benzeri hiçbir ibare olmadığı için 1176 TL param el koyan bu şirketin bu miktarı acilen geri ödemesini talep ediyorum.

profile profile profile
28 Ağustos 2023 17:18 (Şikayetten 4 gün sonra)
Azizcan
01 Eylül 2023 16:31

VFS Global hiçbir bir şekilde yardımcı olmadı. Bunun yerine, otomatize edilmiş seviyesizce cevaplar aldım. Hizmet almadan önce işi gücü bırakıp şirketin bütün websitesini köşe bucak okumam gerekiyormuş... Sanki bu ülkede "satış sözleşmesi" diye bir şey yok. VFS Global'in çok bilmiş yetkililerinin tavsiyesi üzerine, Tüketici Heyeti ve Ticaret Bakanlığına ilettiğim şikayet ile devam edeceğim sürece.

Melis

Aynı sebepten mağdur oldum. Vsf global randevu iptal etmeyip aldığı bu paraları ne yapıyor? Sunulmayan hizmetin parası nereye gidiyor?

Esra

Merhaba, maalesef aynı durumdayım. Tüketici heyetinden sonuç alabildiniz mi acaba?

31 Ocak 2024 09:44
VFS Global Çek Cumhuriyeti Haksız Kazanç Elde Ediyor.

10 Şubat 17:26
Vize Başvuru Ücreti İadesi Sorunu
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2023 12:35