Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Vize Sürecinin Belirsizliği

13 Eylül 2023 21:54

09.08.2023'de Ankara VFS Global aracılığıyla Hollanda için turistik vize başvurusu yaptım. Bugün (13.09.2023) itibariyle 35 takvim günü geçmesine rağmen hala vize sürecim sonuçlanmadı. VFS Global ile iletişime geçtiğimde bizim bilgi verme yetkimiz yok deniyor. Konsolosluğu aradığımda ise görüştüğüm kişi alaycı bir tavırla 2 haftayı geçtiyse beklemeyin red yemişsindir dedi. Ben kendi adıma konuşmam gerekirse yıllık izin kullanarak tatil için vizeye başvurdum. Seyahat tarihim 08.09.2023 ve benim seyahat tarihim geçti, seyahat için uçak bileti, otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortam kullanılamaz duruma geldi. Öte yandan yıllık iznim başladı ve ben hala vize bekliyorum. Seyahat tarihimden önce gelmiş olsaydı yıllık iznimi ona göre planlayabilirdim. Herkesi kaçak olarak mı görüyorsunuz bilmiyorum. Ama bu yapılan mağduriyete sürüklüyor ve hiç etik bir süreç değil. 2 hafta sonra pasaportumu yollayacaksınız (o da muallak) muhtemelen içinde vize olmayacak ve ben hem o kadar masraf etmiş ve yıllık iznimi boşa vermiş olacağım.

profile profile profile
18 Eylül 2023 15:00 (Şikayetten 4 gün sonra)
26 Eylül 2023 13:42

Bugün 48. Gün hâlâ sonuç yok VFS ve konsoloslukla iletişime geçtiğimde aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Konsolosluktan gelen mailde hiçbir zaman hiçbir koşulda 45 takvim gününü aşmayacaktır yazıyor. Ama 48 gün oldu. VFS yi arıyorum biraz daha sabır lütfen diyerek olayı yumuşatmaya çalışıyorlar. Bu nasıl bir yaklaşım. Yıllık iznim boşa geçti, uçak ve otel rezervasyonlarım boşa gitti, seyahat sağlık sigortam çöp oldu sadece bunlar için bile bu süreç tamamlandıktan sonra ilk işim mahkeme yoluna gidip yasal haklarımı kullanmak olacak. Bu mağduriyette muhatap bile bulamıyorum. Ayrıca benden çok çok sonra başvuranların benden haftalar önce vizesinin gelmesini de anlamlandıramıyorum. Kişiye özel bir muamele veya bilmediğimiz bir şey varsa söyleyin biz de ona göre davranalım.

Yorumlar (7)

Bahar

Merhaba sonuç olumlu mu olumsuz mu bende aynı durumdayım ona göre biletimi öteleyeceğim teşekkürler

Olumlu mu?

Mert

Sonuç ne oldu Abdullah Bey?

Olumlu mu?

51. Gün sonuçlandı

Kemal

VFS Global aracılığı ile Hollanda vizesi için başvuru yaptım bugün 38 gün olmasına rağmen hala sonuç alınamadı VFS aradığım zaman 45 gün sürebilir bende önce başvuru yapanların hepsi sonuçlandı vize onaylandı. Durumu araştırma yapmaya geçtim aldığım sonuç şöyle oldu VFS Global firması özel hizmet almayan kargo veya ikinci ret alan tespit ediyor ve Hollanda konsolosluğuna iletmiyor bile belli zaman geçince yani ret aldınız deniliyor. Yani Konsolosluğun haberi bile olmuyor Konsolosluk ücretin direk yanlarına kar kalıyor. Benim pasaport gelir gelmez elimdeki kanıtlar ile birlikte mahkeme vereceğim herkesin bilgisi olsun.

Adem

Bende şoför vizesine başvuru yaptım 17.08.2023 de hala ses yok inanın anlamadım 3. Uncu vize olmasına rağmen ses çıkmadı

09 Ekim 2023 14:28

VFS Global Hollanda Vize Başvuru Sonucunun Gelmemesi Hk.

31 Mayıs 2023 13:46

30 Mayıs 2023 14:09