Vfs Global Fransa Aile Birleşimi

10 Nisan 2023 17:17

Eşim Fransa' da iyi bir statü ile çalışıyor. 2021 sene sonu aile birleşimi için Fransa ofii ye teslim ettiği dosya 2023 sene başında nihayet sonuca ulaştı. Ev ve finans kontrolü tamam. Mail geldi, kızım ve benden istenen belgeleri hazırlayıp VFS ye teslim ettim. 15 Mart 2023 tarihinde. Takip sistemine bakıyorum evraklarımız Fransız konsolosluğunda işlem görmektedir diye yazıyor haftalardır. Memur, ofii tarafından sağlık muayenesine çağrılmanız gerekiyor demişti fakat arayan soran, gelen mail de yok. Ofii nin aramasını bekliyoruz. Belirsiz bekleyişten maddi manevi o kadar sıkıldık ki. Kızımız babası yanında olmadan büyüdü.

Fransa' nın vize adı altında istekleri nedeniyle eşim Fransa da iki ev kirası ülkemizde bir ev kirası ödüyor. Ciddi anlamda mağduruz. Dilerim bir an önce ofii sağlık muayenesi için bana ulaşır ve dosyamızın işlemi olumlu sonuçlanır. Kızım ve ben schengen vizemizi alıp, Fransa'da eşimle aynı çatı altında huzurla yaşarız. Bu günleri de sancılı bir süreç olarak unuturuz. Beklemekten çok yorulduk.

26 Nisan 2023 15:28 (Şikayetten 15 gün sonra)
27 Nisan 2023 02:46

Bu sabah VFS Global den arayıp, Fransız Konsolosluğunun ek evrak istediğini belirtip hangi evrakları temin etmemiz gerektiği ile ilgili mail göndereceklerini bildirdiler. Maile bakınca şaşırdım. İstenen ek evrakların ikisini vize başvurusu yaparken zaten teslim etmiştim. Birincisi ilk evliliğime ait boşanma kararı ve Fransızca tercümesi, İkincisi eşimin Fas Konsolosluğu/ Fransa'dan aldığı vukuatlı nüfus kayıt örneği. Fransızca olduğu için çeviri yaptırmadı. Fransızca belgeyi Fransızca' ya çevirmek mi gerekiyordu? Bir de evlilik cüzdanı fotokopisi istenmiş. Bir buçuk ay sonra VFS den arıyoruz dediklerinde dosyamız incelendi diye sevindim ofii den sağlık muayenesi için bir gelişme mi var derken ek evrak için aranmak inanın büyük bir hayal kırıklığı oldu. Verdiğim belgeleri tekrar hazırlayıp, eşimin Fransa dan tekrar belge çıkarıp bana göndermesini bekleme süreci ve İstanbul à gitmek. İnanın dünya masraf ve aile olarak moral bozukluğu.

27 Nisan 2023 02:51

Bu da aldığım mailin ekran görüntüsü

Yorumlar (8)

Hacer

Ne maillere ne telefonlara cevap vermiyor kimse bu nasıl bir şey beýnim durdu artık koca 5 aydır halen bir cevap yok insan insani bu kadar mağdur edemez zulüm su yaşadığımız ailemizle aynı çatı altında yasamak için en güzel zamanlarımız ayrı geçti bu nasıl bir insan hakkidir hiç kimse bir cevap vermiyor birileri duysun artık sesimizi

Sevda

Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı yollardan geçiyoruz. Allah kolaylık versin. Maalesef beklemekten başka care yok. Tez zamanda hayırlı sonuçlar alalım.

Hacer

1 hafta daha asirdik neredeyse bu kadar yorumlara katılan arkadaşlar hiç birimizde bir ışık yok mu vizelerden 😖😖😭

Hacer

Bir de ben şurasını anlamadım sizin offiye sıra gelecek demişsin siz ilk offiye gidip muayene olup da. VFS ye teslim etmediniz mi evrakları

Sevda

Elçilikte işlem gören dosyaya Fransa valisi onay vermediği takdirde ofii kurumu saglik muayenesine çağırmaz. Esi Fransız vatandaşı olanlar muayene olabilir ancak. Önce VFS Global evraklar sonra ofii muayenesi diye ilerledi bizim süreç ve elçilikte işlem görmektedir diyorlar.

Hacer

Merhaba sevda hanim bir sonuç alabildiniz mi vizenizden

Hacer

Tarihlerimiz çok yakin bizde haziran 2021 Fransa nisan 6 İstanbul 5 ay olacak bekliyoruz bende anlamadım nedir nasıl olacak böyle ayrı gayri maddi manevi çöküşteyiz nasıl bir istir anlamış değilim psikolojikman coktus resmen

Sevda

Maalesef hayır. En son VFS ye dosya durumunu sorduğumda elçilikte işlem görmektedir yanıtı aldım. Fransa valisinin keyfi gelip dosyamızı onaylanacak, sıra ofii ye geçecek ve bizi muayeneye çağıracak, vizenin keyfi gelecek ceee e yapacak diye gidiyor sanırım bu döngü. Kime neyi şikayet ediyoruz dedirtiyor yasananlar.

VFS Global Kategorileri