Elanur sonuçtan hiç memnun değil

UPS Kargo İşleminde Yasal Olmayan Proforma Fatura Önerisi

11 Aralık 2024 10:38

Son dört hanesi 4607 olan yurt dışı kargosu ile ilgili yazıyorum. Kargo içerisinde bir adet tez kitap ve birkaç parça kullanılmış bebek eşyası bulunmaktadır. Kargomun zati eşyalar kapsamında değerlendirilmesi yapıldıktan sonra ülkeye giriş çıkış tarihleri 3 ayı aşması sebebiyle BGB kapsamında işlem görülmesi uygun görülmemiştir diye mesaj geldi. Müşteri temsilcileri ile yaptığımız görüşmelerde, 1000 TL'lik proforma fatura oluşturarak eşyaların ayrılması ve bebek eşyalarından vazgeçmek üzere tez kitabının ayrı olarak kabul edilebileceği önerildi. Bu durumun yasal olmadığını düşünüyoruz. Biraz araştırma yapınca, söz konusu süre aşımına neden olan durumun mücbir sebep ve beklenmeyen halden kaynaklandığının tespit edilmesi halinde bir defayla sınırlı olmak üzere en fazla 6 aya kadar süre uzatımı yapılmasının mümkün olduğunu öğrendik. Kargonun geldiği ülke Güney Kore'dir. Fakat bir yılı aşkın bir şekilde başka bir ülkede (Kanada) yaşadık. Ülkeye de Kanada'dan giriş yaptık. Gerekli belge, ülkede akademik bir işe başvuru yapmak için gerekli belgedir. Bu belge ülkeye giriş yaptıktan sonra gerekmiştir. Söz konusu tez kitabının ailemin yanında olması sebebiyle kargo talebinde bulunduk. Yeni bebeğimiz olduğu için de ailem bebeğimizin kuzenlerine aile kullanılmış bebek eşyalarını da kargoya eklemiştir. Bu eşyaların faturası vs. elimizde mevcut değildir. Bu durumda, süre uzatımının mümkün olabileceğini düşünmekteyiz. Ancak UPS firması bu seçeneği bize önermek yerine, 1000 TL'lik sahte proforma fatura oluşturmayı önermiştir.

UPS Kargo Gecikmesi: İşlerimiz Tehlikede!

05 Aralık 2024 09:53
UPS Kargo Gecikmesi: İşlerimiz Tehlikede!
Merve sonuçtan hiç memnun değil

18 Nisan 2024 11:47
Umut sonuçtan hiç memnun değil

28 Şubat 2025 11:34
Şerafettin sonuçtan hiç memnun değil

Şerafettin
14 Haziran 2024 12:37
ups-turkiye-turkiye-magduriyeti-isini-duzgun-1.pdf
Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

25 Eylül 2023 15:24

UPS Türkiye Kategorileri