Serhat sonuçtan hiç memnun değil

Gümrükte Şok Masraflar: Oyuncağa 10 Bin TL!

Gümrükte Şok Masraflar: Oyuncağa 10 Bin TL!
12 Kasım 2024 20:59

Almanya'dan yaklaşık 54 euro + 35 euro (kargo ücreti) vererek almış olduğum oyuncak tarafıma kargolanmış, PTT Başakşehir Uluslararası PİM şubesine gelmiştir. Bu şubeden tarafıma telgraf ile ürünümün gümrüğe takıldığı, 30 euro üstü olduğu için işlemler yapılması için davet edildim. PTT'ye ulaştım, ürünüm için gümrük beyannamesi çıkarılması gerektiği söylendi. Vergi kısmını zaten biliyorum, bunu kabul ederek sorumluya gittim, benden fatura, ürün görseli ve kargo takip numarası (CM690043975DE) ile UGM firmasına mail atmam gerektiği söylendi. Gerekeni yaptım ve gelen cevapta TAREKS kaydı gerektiği ve kalem kalem
yetki kaydı: 900 TL
hizmet bedeli: 636 TL
TAREKS başvurusu: 800 TL
TAREKS evrak inceleme bedeli evrak başına: 1020 TL
gümrük müşavirlik hizmet bedeli: 2530 TL ve vergi toplamı da ayrı olarak 3600 TL
masraf çıkarılmıştır.

Yaklaşık 90 euro (3600 TL) civarı olan bir yurt dışı alışveriş sonrası ürünü teslim almak için 10 bin TL masraf çıkarmak hangi hakka dayanıyor? Ürün belli, alınan yer belli, faturası var, neyin incelemesi?

Efe
Efe

Merhabalar. Korkarım sizinle aynı duruma düşeceğim. Bu ücretleri ödediniz mi? Ürünü aldınız mı? İşler bu kısıma geldikten sonra bu masrafları ödemeden vazgeçmenin bir yolunu buldunuz mu? Yol gösterin lütfen

Enes sonuçtan hiç memnun değil

Ünsped Gümrük Müşavirliği Ürünüm İçin Beyanname Açmıyor

09 Nisan 2024 17:13
Recep sonuçtan hiç memnun değil

21 Mayıs 2025 16:15