Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trafik Kazalarında Yetki Belgeleri Kusur Oranı Sayılmasını İstiyoruz

17 Temmuz 2024 12:33

Öncelikle iyi günler dilerim. 04.10.2021 tarihinde fotoğraflarda görünen kamyonetle Ankara Sincan Temelli yolunda yaralanmalı bir trafik kazası geçirdim. Kırmızı aracın sürücüsüyüm. Kamyonet sahibiyle zararlarımızın karşılanması konusunda anlaşamadık ve mahkemelik olduk. Kamyonetin sürücüsünün ne psikoteknik belgesi ne SRC belgesi ne de kamyonetin K belgesi mevcut. Ayrıca kantar fişi de yoktu. Mahkemede Ulaştırma Bakanlığı'ndan yetki belgelerinin olmadığına dair yazı geldi. Ancak mahkeme herhangi bir işlemde bulunmadı. Bu şekilde olduğu sürece bu ve bu gibi vatandaşlar trafiğe yetki belgesi olmadan çıkıp aşırı yük taşımalarıyla trafiği tehlikeye atmaktadır. Kamyonetin sürücüsü hiçbir yetki belgesi olmamasına rağmen trafikte aşırı yük taşıdığı için hiçbir ceza almadı. Ricam, bu tür kazalarda mahkemelerde ve trafik zabıtlarında yetki belgesi olmadan ve tartım gerektiren yüklerin tartılıp tonajı aşıp aşmadığı göz önünde bulundurularak yargılama ve cezai işlem uygulanmasıdır. Trafik güvenliği için kamyonet plakası 06 LJP 11. Kullanıcı adı: B***** P****.

Fatih
Fatih

Merhaba sayın Ulaştırma Bakanlığı ya bu SRC lere niye güncelleme gelmiyor anlamıyorum 20 yılık ehliyetim olduğu halde SRC 2 var SRC 4 için yine sınav şartı var. Ve benim gibi bir sürü insan var direksiyonda evine ekmek götüren lütfen artık şu 2003 muhabbetini güncelleyin bu vatandaşlar zaten harcını veriyor niye zorlaştırıyorsunuz ben uzun yola gidiyorum ve gelip de derse katılmıyorum lütfen biraz duyarlı olun bu konuda

SRC Sınavlarının Zorlaştırılması Adaletsizlik Yaratıyor

01 Ocak 2025 20:45