Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

21 Eylül 2023 20:53

Üç as denen firma Ümraniye'de birçok insanı mağdur etti. Mağdur etmeye devam ediyor. Kentsel dönüşüm adında 2 senede bitireceğim dediği evi 7 senede kabasını bitirmeyi geç yarısını bile yapamadı. Bunu sadece bizim değil birçok apartmanda yapmış. Apartmanın son durumu fotoğrafta. Bu fotoğraf geçen sene çekildi ve o demirler kaç tane yağmur kar gördü ne kadar zarar gördü bilmiyorum. İnşaat hala aynı yerde. Son bir senedir doğru düzgün bir civi bile çakılmadı. Aynı mahallenin 100 metre ilerisinde de hala devam eden inşaatları bir senedir aynı durumda. Devlet el atmaz ise insanları mağdur etmeye devam edecekler.

16 Aralık 2024 17:21

Kimseler yok adamlar tuğlaları bile içeri alacak adam bile yok

18 Mart 16:47

Firma sorunun çözüldüğüne dair bir paylaşım yapmış şikayet var yönetimi ile. Değişen şeyler 1. 7 senedir beklememiz 9 sene oldu. 2. Bir çalışma başladı ama ne zaman biter Allah bilir. 3. Bu postun kapanmasını istiyorsa öncelikle 9 senedir bitiremediği binayı çok hızlı şekilde bitirecek ve insanların Mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayacak. O kadar çok söz verip yapmadı ki. En basitinden şahsın birinci dereceden yakını Ağustos 2024te en geç Mart2025 te teslim edileceğini söyledi. Yine bir şey yok. En azından çalışma var evet ama mağduriyetler gönderilmeden imkansız.

20 Nisan 11:13

Aşağıdaki Y*** isimli kişi yazdığım cevapları silmiş. Bina 2016 yılında yıkıldı ve kentsel dönüşüme başlandı. 6 seneye yakın ruhsat alınmadı. Neden? 300 dairelik binayı madem yapamayacak neden giriyor. Kaç yıldır bir kuruş kira yardımı almadık hala bir de bana savunuyor. Tek evi olup kentsel dönüşüme veren ve kirada olan insanlar ne olacak aynı firmanın karakolun arkasındaki binası da var konuşturma beni şimdi onun durumunu da biliyoruz. Git bak bakalım şu an kaç kişi çalışıyor inşaatta. Mahallede benzer inşaatlar seneler sonra başladı bitti birkaç ay önce başlayan inşaatlar bile dünya kadar yol aldı   bir de evrak koymuşsun biz de koyalım istersen evrakları

Yorumlar (19)

Yusuf

Buraya yazan bazı malikler, ısrarla olayları çarpıtmaya, algı yönetimi ve itibar suikasti yapmaya devam etmektedir. İnşaat halen sözleşme ve ruhsat süresi içinde bulunmakta ve hızla iş devam etmektedir. Daha önce binanın neden geç ruhsat aldığı bilgisi buradan paylaşılmıştı. Burada firmanın en ufak bir kusuru yok. Olsaydı Bakanlık ve Belediye işe el koyardı. Amaç tüm sıkıntılı zamanlara ve piyasa şartlarına rağmen özveri ile giden bir işi baltalamak ve menfaat elde etmekse bunun yapılması resmi olarak mümkün değil. Burada yazacağımız olumsuz düşünceler size de ileride telafisi zor güçlükler olarak karşınıza çıkabilir, o yüzden bir şeyler yazarken dikkatli olunması tavsiye olunur, burada üretilen inşaat hepimizin ve çocuklarımıza miras kalacak. Kötü düşüncelerle bu eserin lekelenmesini hiçbirimiz istemeyiz. Binanın dış cephesi de bitti, içindeki ince işler de hızla devam ediyor, size son durumun fotoğrafını paylaşıyorum.

uc-as-yapi-grubu-7-senedir-bitmeyen-insaat-1.jpg

Bazen 4 bazen 5 kişi çalışıyor çalışmıyor al algı suikastı yapıyormuşuz. 4 kişiyle bu site bitermi Allah aşkına. Hiç mi Allah korkunuz yok sizin

Alican

Güzelim mahalle bu proje yüzünden mahvoldu. Hangi kurum Ümraniye'deki mahallenin ortasına 17 katlı bina dikmeye müsaade etti? İBB İmar dairesi kanalına şikayette bulundum. Şehzade caddesine 15 kat ve üzeri kim binalara ruhsar veriyorsa yazıklar olsun. Bari bir şekilde onay aldığınız projeleri tamamlayın da görüntü kirliliği kaybolsun.

Önü seni arkası beni yakar. Bir de video da görünmeyen küçük bir apartman daha var. Biz sanki bitmesin istiyoruz söylediğiniz laflara bakin. Ne kadar zor duruma düşündüğünüz umrunuzda değil tabii ki.

Peony

Karakolun arkasındaki mihraç sokakta yer alan ve 9 yıldır bitmeyen inşaatın gidişatı için de bilgi ve açıklama verir misiniz belli ki kendilerinin avukatısınız? Onun gidişatı ve son durumu nedir

Harun

Bu bahsettiğiniz hangi proje karakolun arkasındaki projemi

Onunda altındaki (aynı firma)

Yusuf

Üç as yapı grubu birçok firmanın aksine pandemi ya da ekonomik kriz gibi sebepleri öne sürerek işten el çekmemiştir, işine basiretli bir tacir olarak devam etmektedir. Hiç daire satışının olmadığı son 2 yılda öz sermayesi ile kalan son iki projesini bitirme aşamasına gelmiştir. Firmanızı yerden yere vurmak yerine el vermeniz ve manevi de olsa yardımcı olmanız kendiniz için daha faydalı olacaktır. Zira tanıyanlar bilir ki Cengiz bey Ümraniye'nin en naif ve kibar müteahhididir.

Bu adamlar sadece bu sitede değil aldıkları her yerde aynı şeyi yapıp sözleşmeye uymayıp 7 8 senede bir tane binayı bile dikemiyor bir de gelmiş burda sözde savunma yapıyor iki yüzlüler

Peony

"Firmanız"'a el vermeniz derken neyi kastediyorsunuz dalga geçiyorsunuz herhalde yüzlerle kişinin mağduriyeti ortadayken. Bari gelip de manevi destek olun firmanıza vs gibi insanların sinirleri ile daha da oynamayın. Onca krize rağmen el çekmemiştir? Allah rızası için yapmıyor bu daireleri

Yusuf

Kentsel dönüşüm kollektif bir iş, mal sahipleri de sorumluluk alırlarsa süreç hızlı ilerler. Bilmeden algı yönetimi yapıp firmaya itibar suikasti yapmak doğru değil. Hem kendinize hem de sizin gibi hak sahibi olan maliklerin mal varlığına zarar veriyorsunuz, ileride malınızı satmak istediğinizde bu yazdıklarınız önünüze çıkacaktır

Yusuf

Firma imzaları 2021 de tamamlamış ve 2022 de ruhsat alarak işe başlamış, bu sene sonu süre doluyor, yine de iş tamamlanmazsa bakanlığa şikayet hakkınız sene sonu başlıyor

Yusuf

2020 yılı öncesinde 6306 sayılı kentsel dönüşüm kanununda 2/3 çoğunluk ile binalar yıkılabiliyor ancak 3/3 çoğunluk kat karşılığı sözleşmeyi imzalamazsa iş yıllarca uzayabiliyordu. Ocak 2020 de bu kanun değişti. Sizin sözleşmeniz 2020 öncesi, ve imza atmayan malikler sebebiyle yıllarca mağdur olmuşsunuz

Gökhan

Dış montolamasina başlamışlar 2-3 gün ziyaret ettim bir sürü çalışan var hatta geçen gece 12 de bile çalışıyorlardı emin misiniz?

8 senedir bir numara yoktu Gökhan bey yeni başladılar şikayetler çok arttı ama dediğiniz gibi öyle çok çalışan yok binanın arka sındaki bloklarda ciddi eksiklikler var. Temmuz ayında 2024müteahhit kişinin oğlu "Mart'ta kesin bitecek demişti". 9. Seneye girdik bu arada inşallah biter merakla bekliyoruz Bu arada birkaç TV kanalı da gelecekti mevcut durumu ve belediyenin tavrını anlatmak için onlar da durumdan haberdar edilmişti. Ev sahipleri şimdilik erteledi eğer inşaat durursa tekrar konuşulacak

Yasin

Mehmet bey merhabalar. Bir gelişme oldu mu acaba evin durumu hakkında

Merhaba yasin bey bir ara hızlanır gibi oldu bugünlerde yine benzer durum aldı. Son olarak basın mensuplarına bildireceğiz artık. Firma zaten Ümraniye'de mimlendi artık Mart ayında biteceğini söylemişlerdi tabii ki çok yalancı olduklarını bildiğimiz için inanmadık. Şu an göstermelik 2 3 kişi duruyor En son sokağın başına tuğla yığmışlardı bir haftadır o tuğla bile orada duruyor

Alican

İstiklal Mahallesinin göbeğine 15 katlı iki tane bina dikmeye izin veren Belediye'nin de suçu var maalesef. Resmen gökdelen projesi.

Belediye işini yapsa gider sorar kardeşim sen burada bu kadar senedir neden bu evleri teslim etmiyorsun diye

10 Ağustos 18:30
7 Yıldır Bitmeyen İnşaat Ve Mağduriyet
Arda sonuçtan hiç memnun değil

Taşkar İnşaat Toleyis Sitesi Kentsel Dönüşüm

02 Temmuz 2024 17:47