Serkan sonucu yetersiz buldu

TÜVTÜRK'ün Keyfi Randevu Kısıtlamaları

20 Aralık 2024 11:27

Araç muayene randevusu almak için 19 Aralık günü 0850 222 88 88 TÜVTÜRK numarasını aradım ve sistemde 31 Aralık günü için randevu seçimimi yapıp saat seçimi yaptığımda 'randevunuz kabul edilmedi' yanıtı aldım ve işlemi gün içerisinde 5-6 defa tekrar etmeme rağmen aynı yanıtı aldım. 19 Aralık günü sabah saatlerinde aynı numaradan bağlanmak suretiyle sorunu müşteri temsilcisine ilettiğimde araç muayenemin 24 Ocak tarihinde bittiği için randevu veremeyeceklerini öğrendim ve ben de internet sitelerinde randevu adımında bu sürenin belirtildiği gibi 45 gün olduğunu ve hakkım olduğunu söylememe rağmen 'biz bu şekilde kısıtlama getirdik ve sistem randevu vermiyor' yanıtını aldım. Israrla hakkım olduğunu ve bu süreci keyfi olarak yönetemeyeceklerini iletmeme rağmen hakkım olmadığını ve istedikleri gibi kısıtlama getireceklerini iletti müşteri temsilcisi. TÜVTÜRK burada keyfi bir işlem yapmakta ve internet sitesinde de belirttiği beyanı yerine getirmemekte, duruma göre keyfi davranmakta. Ülkemizde tüm araçların muayenesi işlemlerinden sorumlu ve devletin yetkilendirdiği büyük bir kurumun böyle keyfi kararlarla işlem yapması kabul edilemez. Bu konuda TÜVTÜRK'ten şikayetçiyim, vatandaşların mecburi hizmet aldığı ve devlet tarafından görevlendirilmiş bir kurum keyfi ve duruma göre davranamaz. Konu hakkında CİMER üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na da şikayetimi ilettim.

profile profile
20 Aralık 2024 16:56 (Şikayetten 5 saat sonra)
Serkan
20 Aralık 2024 17:52

Müşteri temsilcisi tarafından arandım ve bilgilendirildim, fakat bu benim sorunumu maalesef çözmedi. Bilgilendirme şöyle; aralık ayının yoğun olması nedeniyle normalde 45 gün olan randevu süresine bu şekilde bir kısıtlama getirildiği ama aciliyeti olanlara yinede yardımcı olunduğu yönünde oldu. Ben görüştüğüm müşteri temsilcisinin buna hakkım olmadığını randevu alamayacağımı şu an böyle bir hakkım olmadığının ve ocak ayından önce de randevu alamayacağımın söylendiğini ilettim kendilerine. Yardımcı olmaya çalışarak randevu oluşturmak istesede sistemde randevu boşluğu olmadığı iletildi bana.

Aykut sonucu yetersiz buldu

24 Aralık 2024 22:41
Muayene Randevusu Alamama Ve Ceza Mağduriyeti

30 Ekim 2024 11:55

21 Kasım 2023 06:44

07 Ocak 19:27
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

06 Ocak 13:16
TÜVTÜRK Kategorileri