TÜVTÜRK Şasi No Kaput İçinde Trafik Mühürlü Olmasına Rağmen Sorun Çıkarıyorlar

04 Ocak 2024 21:13

Arıcıyı yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Bundan önceki muayenesini yine ben ve aynı yerde yaptırdım ve bu sorunu yaşamadım. Sorun, araçta ağır kusur olarak şasi numarasının okunamaması. 30/12/2023 tarihinde Hatay merkezdeki Tüvtürk'e götürdüm. 'Ağır kusur şasi okunmuyor' diye belirttiler ve raporu aldım. Daha sonra bir tanıdığın yanına gittim. Aracı inceledik ve kaputun içinde şaseye çakılı başka bir şasi numarası tespit ettik. Başka bir gün istasyona giderek durumu anlattım ve harcın yanmaması için numara almadım. Bana, çakılan numaranın sistemde görünmediğini, gidip 'Bu çakılan şasi doğrudur ve sıkıntı yoktur.' gibisinden bir yazı getirmem gerektiğini söylediler. Ancak, ne yapmam gerektiği konusunda herhangi bir bilgi veremediler. Oranın sorumlusu beni notere yönlendirdi fakat noter de 'Biz böyle bir yazı veremeyiz, yanlış yönlendirildiniz.' dedi. Sonunda, aracın şasesini iyice kontrol ettiğimizde, numaranın başında ve sonunda 'T27' diye yazılı bir mühür fark ettik. Buna rağmen 'Bu şasi geçersiz.' diyorlar. Bu şasi 2016 yılında 'Şasi okunmuyor.' diye kayıtlara geçmiş ve adamlar trafik tarafından mühürlü şasi bastırmışlar. 8 yıl sonra benden hangi evrakı istiyorsunuz? Bu nasıl bir iş? İnsanları bu sıkıntılarla baş başa bırakıyorsunuz. Bu sorunları kim çözecek? Bunları denetleyen, ceza yazan, sorgulayan kimse yok mu? Bu ülke muz cumhuriyeti mi? Artık yeter! Zaten haksız yere kazanç elde ediyorsunuz. 'Can güvenliği' diyerek insanları mağdur etmekten başka ne yapıyorsunuz? Artık birilerinin bu işe el atması ve üzerine düşeni yapması gerekiyor. Eğer bu durum devam ederse, ilgililere Allah'tan ceza gelmesini diliyorum. Bu sıkıntılar yüzünden içim parçalanıyor, başka bir şey demiyorum.

09 Ocak 2024 09:23 (Şikayetten 4 gün sonra)

Murat sonuçtan hiç memnun değil

Tüvtürk Muayene İstasyonunda Karşılaşılan Hatalı Uygulama Ve Müşteri Mağduriyeti

26 Kasım 2024 20:20

Araç Muayenesinde Hatalı Kusur İddiası Ve Mağduriyet

İsmail
30 Aralık 2024 21:53
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Tüvtürk Muayenesinde Haksız Ağır Kusur Ve Ekstra Masraf

Oğuzhan