Tüvtürk Araç Muayene Sürecindeki Sorunlar Ve Usulsüzlükler

11 Ekim 2024 20:00

11.10.2024 tarihinde Çankırı araç muayene istasyonunda aracımı muayene için götürdüm ve gördüklerim karşısında şoka uğradım. En başta Tüvtürk internet sitesi üzerinden online randevu alıyoruz ama randevu saatinden bir saat erken gitmemize rağmen randevu saatinden bir saat sonra sıra geliyor. Personelin konuşması, tavırları, oraya gelen vatandaşa hitap şekilleri o kadar kötü ki. Herkes emir vererek konuşuyor. Anons yapan görevli, 'aracını şuraya çek, şuraya yanaş' şeklinde hitapta bulunuyor. Orada bulunan müdür, müdür yardımcısı ve diğer yetkili personelin neden bu duruma karşı herhangi bir ikazı olmuyor? Gelelim esas konuya. Muayene istasyonu personeli, dışarıda özel egzoz emisyon ölçümü yapan esnafla ve araç genel muayeneye hazırlık merkezi isminde kurulan sanayi esnafıyla ortak olarak hareket ediyor. Muayene istasyonu personeli, egzoz emisyon yapan sanayi esnafı ve muayene hazırlık merkezi esnafıyla yakın ilişki içinde. Ki aynı zamanda bu bahsettiğim özel emisyon yapan kişiler ve muayene hazırlık merkezi esnafı, vatandaştan ücret alıp o parayı muayene istasyonu çalışanlarıyla birlikte bölüşerek kusurlu araçları muayeneden geçiriyorlar. Zaten bahsettiğim sanayi esnaflarından bazıları eski muayene istasyonu personeliymiş. Orada hakkımızı aramak istesek aracımızı muayeneden geçirmeyecekler çünkü tüm yetki onlarda. Bunları denetleyen, takip eden, kontrol eden kimse yok sanırım. Bir an önce gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Eğer denetlemeye, kontrol etmeye gidilecekse üst mercilerden önce normal bir vatandaş gibi orada durup bir iki saat izlesinler, dikkatlice her şey ortada zaten.

profile profile
12 Ekim 2024 15:08 (Şikayetten 19 saat sonra)
Ahmet
12 Ekim 2024 17:20

Şikayetimi detaylı olarak yazdım zaten. Aradığınızda da aynı şeyleri söyleyeceğim.

29 Temmuz 2024 09:57
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

25 Ekim 2024 12:22

11 Aralık 2024 17:19