Fethi sonuçtan çok memnun

Türkiye Sigorta İzinsiz Konut Sigortası Yenileme
11 Aralık 2023 09:23
Fethi'nin Teşekkür Mesajı
“Teşekkür”

Ziraat Bankasına TOKİ konut ödemem devam etmektedir. Her yıl zorunlu DASK poliçem yenilenmektedir. 16/12/2023 tarihinde vadesi dolacak olan 447469190 numaralı Konut Sigorta Poliçesi, iznim ve onayım olmadan Türkiye Sigorta Şirketi tarafından, hesabımdan 5080,83 TL tahsil edilerek yenilenecektir. Bu sigortanın iptalini talep ediyorum. Kendi onayım olmadan tekrar yenilenmesini istemiyorum. Ayrıca, sigorta özel kılavuzunda 'Sigortalının, sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur.' ifadesi yer almaktadır. Kredi kullanıcısının talep etmesi durumunda konut paket sigortası yapılabilir ve her yıl yenilenebilir; ancak benim böyle bir talebim bulunmamaktadır. Konutlar veya sağlanan kredi ile inşa edilen meskenler zorunlu olarak deprem sigortasına (DASK) tabidir. Konut sigortasının yenilenmesi, kredi kullanıcısının talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Bu durum, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun'un 38. Maddesinde açıkça belirtildiği gibi, tüketicinin rızası dışında bu tarz bir sigorta işlemi yapılamaz. Bu duruma istinaden, bilgim ve rızam dışında Türkiye Sigorta a. Ş. Tarafından düzenlenen Poliçe Numarası: 447469190 olan özel konut poliçesinin iptal edilmesini talep ediyorum. Eğer iptal edilmezse, Tüketici Hakem Heyeti, Türkiye Bankalar Birliği ® (TBB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ® (BDDK) ve Cumhurbaşkanlığı ® İletişim Merkezi (CİMER) gibi ilgili kurumlara başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

12 Aralık 2023 06:45 (Şikayetten 21 saat sonra)
12 Aralık 2023 08:33
22 Aralık 2023 15:34

Değerli Müşterimiz, Geri bildiriminiz ile ilgili elektronik posta aracılığı ile tarafınıza bilgilendirme yapılmıştır. Mutlu Günler Dileriz. Saygılarımızla, TÜRKİYE SİGORTA A.Ş

Fethi

Emir

Sonuç aldınız mı

18 Aralık 2023 18:51

15 Aralık 2023 11:54
Ahmet-ayfer sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet-ayfer
29 Kasım 2023 11:00