Yanlış İade Süreci Ve Hatalı Kullanım İddiası

Sümeyye
05 Aralık 2024 10:24

Trendyol isimli alışveriş sitesinden 02/11/2014 tarihinde Lego marka bir ürün almıştım. Ancak daha sonra daha uygun fiyata başka bir sitede bulunca ürünü iade için 14/11/2024 tarihinde gönderdim, ürün 16/11/2024 tarihinde ilgili firmaya teslim edildi ve iade inceleniyor olarak sistemde gözüktü. 22/11/2024 tarihinde bana ürünün kullanılmış olduğunu, bu nedenle iade kabul etmeyeceklerini beyan ettiler. Öncelikle ürün kullanılmış ise bunu anında tespit edip iade talebini reddetmeleri gerekiyorken 1 hafta sonra kullanılmış deyip reddettiler. Görsellerini de yükleyeceğim şekilde Lego kutularında açma yerleri bellidir, ürünün kutusu o noktalara bastırılarak açılır. Benim kullanmış olduğumu iddia ettikleri ürün ise tam tersi tarafından yırtılarak açılmış ki bu zamana kadar hiçbir ürünün paketini bu şekilde açmadım. Çünkü mesleğim gereği tayin olduğum için taşınırken legolar zarar görmesin diye bozup tekrar paketliyorum. Ayrıca tedarikçi firma ürünün kullanıldığını iddia etmişse de ürünün sadece kutusunu açıp içindeki Lego paketlerini açmamış olmak akıl ve mantığa uygun değildir. Ürünün kullanıldığı gerekçesiyle iade reddedildiği bildirildiğinde Trendyol asistan üzerinden müşteri temsilcisi ile iletişime geçtiğimde müşteri temsilcisi bana ürün size gelince tekrar iletişime geçin dedi. Ürün gelince tekrar yazdığımda ise istersem tekrar iade kodu verebileceklerini başka bir şey yapamayacaklarını söylediler. Ben de kendilerinin iletişime geçmemi söylediklerini söylediğimde ise bu durumda yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. En sonunda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum.

Fadime sonuçtan hiç memnun değil

Fadime
07 Aralık 2024 19:27
Trendyol İade Sürecinde Yaşanan Sorunlar
Ümmü sonuçtan hiç memnun değil

Ümmü
27 Aralık 2024 14:45

24 Aralık 2024 13:42
Trendyol'dan Aldığım Botun Hızla Deformasyonu Ve İade Süreci Sorunları
İlkay sonuçtan hiç memnun değil

29 Ocak 2025 14:05
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

04 Aralık 2024 12:41