TOKİ Arsa İkâmet Sorunu

Harun
16 Temmuz 2023 10:07

TOKİ Arsa ikamet Sorunu

TOKİ'nin ilkevim arsa projesine e devletten babam adına, başvuru kabul edildi. Bulunduğumuz ilde ikamet yeterli diye biliyorduk. Konut ve iş yerim projesindeki gibi. Kurada hak sahibi olduk. TOKİ müşteri hizmetlerinden bilgi almak isterken ilçe ikamet şartı olduğunu ve hakkımızın iptal edileceğini öğrendik. Sayımız çok fazla fakat bu durumdan habersiz çok kişi var. Hepsi şu an arsa sahibi olduğu sevincini yaşıyor, yapacağı evin hayalini kuruyorlar. Arsa için büyükşehirlerde merkez ilçe merkez ilçeye, diğer ilçe kendi ilçesine, diğer iller ildekiler ilçeye ama ilçedeki ile başvuramaz. Nüfusa kütüğün bulunduğu ama ikamet etmediğin alakan olmayan yerlere başvurma gibi birkaç sefer okumayla bile anlaşılmayacak şart içinde şartlar var. İstanbul'da bu şartların hiçbiri geçerli değil. 2012 de çıkan yasaya göre büyükşehirlerde bütün ilçeler merkez ilçe kabul ediliyor. Bu kadar mağduriyete gereksiz yere sebep olunmamalı.

profile profile profile

Rabia
Rabia

Bende aynı durumdayım haklarımız iptal edilmemeli. Biz vatandaş değil miyiz? Merkez ilçelerde yok bize niye haksızlık yapılıyor? Eğer arsamı elimden alırlarsa hakkımı helal etmiyorum 😡

Esen sonuçtan hiç memnun değil

Esen
06 Haziran 2023 20:27

Eg Eg
01 Temmuz 2023 17:11
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

TOKİ Bulunduğum İlçede Arsa Projesinin Olmaması!

22 Mayıs 2023 14:53
TOKİ Kategorileri