Murat sonuçtan hiç memnun değil

Tokatlılar Otomotiv (Bağcılar) Aracımın Rehinini 4 Yıldır Kaldırmıyor

08 Ağustos 2023 17:34

100. Yıl mah. Veyselkarani Cad. Automall City d Blok No:6 Bağcılar-İSTANBUL adresinde bulunan tokatlılar otomotiv isimli firmadan 2018 yılının Aralık ayında %50'si peşin, kalanı senetle 12 taksit olacak şekilde toplamda 30.400 TL'ye 2010 model 1.5 dCi Renault Symbol marka araç aldım. Aracı aldıktan 10 gün sonra araç motor yaktı. Motor açıldığında, dizel motorların ömrünün bittiğine işaret eden dumanı egzozdan attığı belli olmasın diye karter havalandırmasına sünger tıkandığı tespit edildi. Durumu aracı aldığımız firmaya ilettiğimizde önce 'İsterseniz %10 eksiğine aracı geri alalım' dediler. Ben kabul etmeyince 'Biz aracı sattık, gerisi bizi ilgilendirmez' deyip konuyu kapattılar. Üstüne telefonlarımı engellediler.

Sonuçta 2019'un parasıyla aracı aldığımızın yarı fiyatına yakın, 14.500 TL'ye varan motor masrafı yapıp işletme sahibiyle davalık olduk. (Dava hala sonuçlanmadı ama geçen hafta bilirkişi raporu lehimize çıktı). 2020 senesinde tüm senetleri zamanında ödeyerek borcumuzu da kapatmamıza rağmen, Temmuz 2023'e kadar kaç defa arayıp konuştuysak, hatta noterden ihtarname bile çekmiş olmamıza rağmen halen aracımın üzerindeki rehini kaldırmıyorlar. Bu sebeple aracı yenilemek amacıyla satmak istediğim halde satamıyorum. Google'da kötü yorum yazılmasın diye de konumu 'kalıcı olarak kapatıldı' diye güncellemişler uyanıklar ama canıma tak etti. Temmuz ayında üşenmedim uğraştım, sahibinden sitesinin ekran görüntüsüyle hala aynı adreste çalıştıklarını ispatlayıp yoruma açtırdım.

8.8.2023'de işletme sahibi yukarıdaki yorumumun aynısını Google'da okumuş ve beni aradı. Konuşma epey uzun sürdü. Ancak kısaca özetlemem gerekirse, 'Neden böyle yazdınız, her kelimesi yalan/yanlış beyanlarla dolu' dedi, ben de kendisine 'Ben kendi yaşadıklarımı ve sizden alışverişime dair tecrübemi anlattım, benim yorumumun altına işletme sahibi olarak cevap yazabilirsiniz' dedim. Bunun üzerine 'Biz işletmeyi kapattık, ben başka kurumda çalışıyorum. Dedi ancak tokatlilarotomotiv.sahibinden.com adresinde işletmenin tüm ilanlarını görebilirsiniz. Hatta bugün bile kapalı dedikleri işletme için satılık araç ilanı girmişler. Bu durumda işletmenin kapalı olup olmadığına da siz karar verin. An itibariyle de halen aracın üzerindeki rehin kaldırılmış değil ve Google'da işletmeyi yeniden kapalı olarak işaretlediler ancak sahibinden sitesinde işletme açık gözüküyor.

16 Ocak 2025 02:50

Güncelleme (16 Ocak 2025) Geçen hafta bunlarla olan davam lehime sonuçlandı ama mahkeme bana yasal faiz dahil 2019'da tl bazında yaptığım tamir masrafını bile layık görmedi. Davayı kaybetmiş yani ayıplı mal sattıkları tescillendiği halde terbiyesizliklerine devam ederek, aracıma 2018'de koydukları rehini kaldırmak için avukatıma Şikayetvar sitesindeki bu yorumumu kaldırmam gereken bir protokol gönderdiler.

16 Ocak 2025 02:55

Google'da işletmeyi yüne kapalı olarak işaretlemiş. Yine üşenmedim sahibinden sitesindeki ilanlarını yükleyerek aslında açık olduklarını ama kötü yorumlar görünmesin diye kapalı gösterdiklerini ispatlayıp yeniden açtırdım. Bunların nasıl insanlar olduklarını herkese duyurmaya niyetli olduğumu hala anlamadılar sanırım. Yakında sosyal medyada esas yüzlerini ifşa ettiğimde ne yapacaklar çok merak ediyorum.

Sfc Motors: Teslim Edilmeyen Araç Ve Kayıp Para

Suleyman
19 Ekim 2024 17:31
Ferhat sonuçtan hiç memnun değil

Otonolsun'dan Araç Alımında Yaşanan Sorunlar Ve Ekstra Masraflar!

27 Mart 2025 16:14

06 Ekim 2023 19:12

22 Aralık 2024 22:44
Serhat sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2024 22:00