Aybüke sonuçtan hiç memnun değil

Telegram Sahte İş İlanı Aracılığı İle Sipariş Tamamla, Görev Tamamla Kazan

Telegram Sahte İş İlanı Aracılığı İle Sipariş Tamamla, Görev Tamamla Kazan
Aybüke
14 Mart 2024 12:44

WhatsApp aracılığıyla yapılan yazışmalarda belirtilen tüm markalar ve uygulamalar hakkında şikayetçiyim. Instagram'da karşıma çıkan iş ilanına tıkladım ve WhatsApp'taki yabancı numaralı bir kişiye yönlendirildim. Bu kişinin yönlendirmesiyle Telegram'daki iki yönetici tarafından yapılan yönlendirmelere maruz kaldım. Hesaplarımdaki paraları kullanarak siparişleri tamamlamamı sağladılar. İş yaparak para kazanacağımı düşünerek başladım ancak mağdur olarak ayrıldım. Para iadesi talebinde bulundum, ancak Telegram'daki kimliği belirsiz kişi, yatırılan paraların ancak son görev tamamlandığında iade edileceğini söyleyerek beni oyalamaya çalıştı. İlk olarak WhatsApp üzerinden yabancı numaralı bir kişiyle başlayan bu süreçte, WhatsApp, Telegram ve Instagram uygulamaları üzerinden yaşadığım mağduriyetler nedeniyle şikayetçiyim. Hesabımdan çekilen paraların iadesini talep ediyorum. Görevleri tamamlamam karşılığında 100 TL ödeme yapacaklarını söylediler. Daha sonra Telegram'daki bir kişi devreye girerek farklı görevleri yapmamı istedi ve bunun karşılığında 100 TL gönderdi. Kişisel bilgilerimin ele geçirilmesi amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Bu nedenle, IBAN ve isim soyisim gibi kişisel bilgilerimin paylaşılmasından ve bunun sonucunda üzerime borç çıkarılmasından kesinlikle sorumlu değilim. Kişisel verilerimi koruyamayan WhatsApp, Telegram ve Hepsiburada gibi platformların başıma gelebilecek olaylardan sorumlu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, benim iznim ve fiziki imzam olmadan, benim ya da ailem adına yapılan hiçbir bankacılık ya da diğer işlemleri kabul etmediğimi belirtmek isterim.

Ramazan
30 Mart 2024 19:31