Tefas Gov TR Art Niyetli Fonları Denetleyemiyor

Erol
14 Mart 2024 11:52

Merhabalar,
Ben TEFAS.gov.tr'den fon alarak kazancımı enflasyona karşı korumaya çalışıyorum. TEFAS'tan kaynaklanan bir açık denetleme olmadığı için fon yöneticileri kafalarına göre istedikleri oranda kesinti yapabiliyorlar. Bu durum bir oyun gibi geliyor bana. En ufak bir düşüş bile fırsat olarak değerlendiriliyor. Almış olduğum fon %1,5 düşüş gösterdiğinde, bu durum %4 olarak yansıtılıyor. Bu da yetmiyormuş gibi, %10 daha tüm fonların toplamından bakiyemden düşüyor. Üstelik diğer dört fon kara geçmişken, kaybım bir günde 20.000 TL olabiliyor. TEFAS bu durumu nasıl düzelteceğinin derdinde olmalı. 12 Mart akşamı borsada düşüş gerçekleştikten sonra, akşam alınan MKG - Aktif Portföy Altın Katılım Fonu'nun değeri 191.988 TL'den, borsa kapalı olmasına rağmen sabaha kadar 3 kez düştü. Günde 7-8 kez hesabımı kontrol ediyorum. Ayrıca, PAF A1 Altın Fonu %1,5 düşmesine rağmen, benim birikimim %4 düşmüş; 258.263 TL'den 250.486 TL'ye gerilemiş. Neden böyle oluyor? Biz hiç mi birikim yapmayacağız? Yaptıklarımız TEFAS'ta yaşanan bu sorunlar yüzünden elimizden alınacak mı? Bu duruma 'dur' diyecek kimse olmayacak mı? Burada belirttiğim, fon yönetim ücreti ve tüm vergiler kesildikten sonraki hali. Almış ve satmış olduğum fonların geriye dönük kontrol ve denetiminin yapılmasını, hak kaybının telafi edilmesini sayın yetkililerden rica ediyorum. Saygılar, Erol B**, 0537*****63

tefas-gov-tr-art-niyetli-fonlari-denetleyemiyor-2.docx
tefas-gov-tr-art-niyetli-fonlari-denetleyemiyor-1.xlsx
Erol
15 Mart 2024 12:42

Hesap cetveli çıkardım. Hala düşmeye devam ediyor diğer altın fonları yükseldi azda olsa bu fon 2 günde toplamda14 bin ama düşüş ten daha fazla hesap eksiye gidiyor onu anlayamadım normalde benim bu fonda 950 bin liram olmalı ki düşüş bu kadar olsun 4 katı fazla hesaptan fazla para çıkıyor

Oktay sonuçtan memnun değil

Hedef Portföy Yönetim Hda Fonu Mağduriyeti

19 Şubat 2024 15:18
Aşkın sonuçtan hiç memnun değil

Atlas Portföy Yönetimi Mağduriyeti

21 Ekim 15:31

Tefas Tefaş Yatirim Zarar

Hasan
04 Haziran 2024 16:38
Aybilge sonuçtan hiç memnun değil

12 Ekim 2023 21:18