Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Tolga
04 Nisan 2024 05:58

Enerjisa, Toroslar'da kullanmadığım elektrik için 11.000 lira civarında borç yazmış. Bir yıldır iş yerimi kullanmıyorum ve kullanmadığımı kanıtlamamı istiyorlar. Bir ay önce sayaç değişti; sanırım sayaç arızalıydı ve bu yüzden yüksek bir tutar yazmış olabilirler. Su endeksi dökümünü istediler; 2023 yılına ait su endeks dökümü mevcut değil, ancak 2022 yılına ait olanı var. 6 Şubat depreminden sonra bina yedi ay boyunca boş kaldı ve tadilata alındı. İnsanlar yaklaşık iki buçuk aydır binada oturmaya başladı. Tadilat yeni bitti ama bana yazılan borç, yedinci ve üçüncü ay arasında bir döneme aittir. Ben hâlâ iş yerimi açmış değilim. Buna rağmen bu borcun nasıl yazıldığını anlamış değilim. Devletin, Enerjisa'ya keyfi yazılan elektrik faturaları konusunda müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse dava açacak, Tüketici Hakları'na ve CİMER'e başvuruda bulunacağım. İş yerimdeki binanın duvarlarını ördüğümüz tarihli video ve resimlerde tarihler mevcut. Bizden istenen kanıtlar mantıklı değil. 'Su endeksi' diyorlar, GASKİ'ye gittiğimizde 2023'te depremden dolayı sayaç okuma yapılamadığını söylüyorlar. Hâlâ tadilat gören ve yıkılacak yerler var. Ancak ne hikmetse Enerjisa bizden 11 bin TL fatura talep ediyor. Konuştuğum esnaf arkadaşlarım da kullanmadıkları elektrik için fatura yazıldığını söylüyorlar. Bu, insanların haksız yere parasını almak anlamına geliyor. CİMER'e yazacak, tüketici heyetine başvuruda bulunacak ve gerekirse avukat tutarak tüm yasal haklarımı kullanacağım. Ayrıca, bizi bu kadar uğraştırdıkları ve zamanımızı aldıkları için tazminat davası açmayı düşünüyorum.

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Deprem Sonrası TOKİ Konutunda Haksız Elektrik Faturası Ve Kaçak Kullanım Suçlaması

Yunus
11 Haziran 10:54
deprem-sonrasi-toki-konutunda-haksiz-elektrik-faturasi-ve-kacak-kullanim-suclamasi-3.pdf
deprem-sonrasi-toki-konutunda-haksiz-elektrik-faturasi-ve-kacak-kullanim-suclamasi-2.pdf

Sıcaklarda Elektrik Kesintisiyle Mağdur Ediliyoruz!

Sultan
27 Temmuz 09:32
Sıcaklarda Elektrik Kesintisiyle Mağdur Ediliyoruz!

Emrah
28 Aralık 2024 18:47
Enerjisa'nın Yetersiz Hizmeti Ve Artan Maliyetler
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
24 Ekim 2024 23:36
Haksız Fatura Ve Faiz Uygulaması
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Yasin
20 Şubat 20:06