Tecno Mobile Spark GO 2023 Yavaşlık, Donma, Takılma

13 Ekim 2023 01:34

Cihazımı 25.09.2023 tarihinde satın aldım, fiyat skalasını düşününce evet performans beklemek belki de yanlış, fakat telefon aşırı yavaş ve ağır. Bu kasmalar, cihazı birkaç senelik gibi hissettiriyor. Elimden geçen farklı telefonlar oldu, ancak hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım. Telefonun hafızası şu an bomboş, belleği sürekli yenileyip taze tutuyorum ve son sürüme güncelledim, ancak aldığımdan beri sadece zorluk çıkarıyor.

Sosyal medyada gezinmek bir haftada imkansız hale geldi. Instagram üzerinden Reels videoları izlerken takılıyor, bazen sesler önden gidiyor, video arkadan geliyor.

WhatsApp üzerinden biriyle konuşurken, başka birisi sizi ararsa geçmiş olsun. Telefon en az 9-10 saniye çaldıktan sonra ekrana arayan bildirimi geliyor.

Bildirim panelinde örneğin wi-fi kapatıp mobil veriyi açacağım zaman birden çok kez dokunmam gerekiyor.

Ekran kilidini açıp kapattıktan sonra başta kamera olmak üzere çoğu uygulama açılması gereken süreden 3-4 saniye daha geç açılıyor.

Belirttiğim şeyler, 2023 geçen bir telefonda kesinlikle olmaması gereken şeyler. 9 yıl önce çıkmış olan i**** hatta *** arayüzü bile şu an kullandığım cihazdan daha akıcı, sadece merakımdan denedim ve telefonun ikinci kamerasının sadece arkasında görsel olarak durduğunu gördüm. Gerçekten tüm kamera ve video modlarını denedim, geniş açı veya zoom, efektli veya efektsiz, hızlı veya yavaş fark etmiyor. R**** hareketler sergileyen bir firmadan sonra bu markaya yakışmayacak bir şey bence. Belki sadece cihazım üretim kaynaklı donanımsal veya yazılımsal bir arıza taşıyordur, kim bilir. Tecno markasıyla ilgili hiçbir problemim yok, aynı ev içerisinde spark 8c kullanılıyor. 90 hz ekran yenilemesi, kusursuz arayüz, sıfır takılma mis gibi telefon, ama neden GO 2023 bu kadar düşük performans veriyor anlamıyorum. Firmadan talebim, cihazımın doa kapsamına alınmasıdır. Tarafımdan ücret farkı ödenerek daha üst segment bir cihaza geçmek istiyorum. Benim kutu içeriğim olduğu gibi duruyor, kurumsal bir firmadan satın almadım çünkü sıfır olarak satın aldım. İlk kurulumunu direkt olarak ben yaptım, jelatinlerini ben açtım. 2. El olmadığı konusunda hiçbir şüphe yok. Zaten e-garanti kartım direkt açtığım gün aktif oldu.

13 Ekim 2023 09:57 (Şikayetten 8 saat sonra)

Değerli Kullanıcımız, İlettiğiniz hususlar incelenerek yetkililerimiz tarafından en kısa sürede size dönüş sağlanacaktır. İyi günler dileriz. TECNO Türkiye

13 Ekim 2023 11:56

Ümmü sonuçtan hiç memnun değil

08 Aralık 2024 05:32

07 Nisan 04:15