TCDD 3. Bölge Kreş Ve Gündüz Bakım Evi Pişmanlığı

Fuat
28 Mart 2024 14:42

Tayinimizin İzmir'e çıkması nedeniyle 5,5 yaşındaki çocuğumuza bir anaokulu arayışına girdik ve iş yerimize yakın olan TCDD 3. Bölge Kreş Ve Gündüz Bakım Evine araştırmadan yazdırma gafletinde bulunduk. Bir aylık ücretini önden vermemize rağmen 15. Günde kızımızı kreşten aldık. Okulda akran zorbalığına maruz kalan kızımız, bir gün bile isteyerek gitmedi. Biz yine de yeni olduğunu, alışabileceğini düşünerek gitmesi konusunda ısrar ettik. Çocuklar arasındaki bu gibi olayların olabileceğini öncelikle aralarında çözmeleri gerektiğini düşünen bir aile olsak da mecburen ikinci aşama olarak sınıf öğretmenine ve okul yönetimine bilgi verme gereği duyduk. Anladık ki ne okul yönetiminin ne de öğretmenin çocukların ruhsal gelişimi ve eğitimini etkileyen konular hakkında yeterliliği söz konusu değil. Kızımız öğretmenine tuvalette zorbalı uğradığını anlatmasına karşın öğretmen, kameralardan izlediğini (tuvalette kamera olmaz), ona inanmadığını söylüyor. Bu yaşta bir çocuğun yüzüne, sen yalancısın, demenin başka bir yolu. Ayrıca Okul Müdürü, kızıma bu davranışları yapan çocuğun arkadaş ilişkileri açısından sıkıntılı olduğunu ve ailesine bunu kabul ettiremediklerini, bize daha önce anlatmasına rağmen kendisine durumu bildirdiğimizde geçiştiriyor ve durumu basitleştirmeye çalışan bir yaklaşım sergiliyor. Bu okul müdürünün ilgisizliğinin ve kabalığının bilindiğini düşünüyorum ki çok az öğrencileri var. Buraya yazma nedenimde herhangi bir yaptırım beklediğimizden değildir. Başka ailelerin de okuyarak bilgi sahibi olmasıdır.

profile profile

12 Temmuz 2023 11:37
Ahmet sonuçtan çok memnun

Ahmet
15 Şubat 2025 10:47
"TCDD bu sabah mesaj atarak kara listeden çıkartıldığımızı bildirdi. Yaşanılan durumdan dolayı üzülsek de kısa zamanda çözüme kavuşması bizi sevindirdi. İlgilenen ve adaletle davranan yetkililere teşekkürler."
Engelli Yolcuya Haksız Kara Liste Uygulaması