Çorlu Orion Taksi Şikayeti

03 Aralık 2024 15:46

2 Aralık 2024 saat 18:13 civarı Çorlu Orion taksi durağından taksiye bindim arkadaşımla. Sonrasında eski cezaevinden su deposu tarafına doğru gittik. Taksici Yolda giderken arkadaşıma yolu tarif ederseniz götüreceğim diye alaycı bir şekilde söylendi. O sırada bende sağa ve sola diye yönlendiriyor olmama rağmen. Bu olay iki defa daha tekrarlandı. Ve sonrasında duyamıyorum biraz sesli konuşun diye bağırdı. Çok yaşlıyım ben diye şakaya vurarak yumuşadı biz inerken. Taksiden nasıl ineceğimi şaşırdım o şaşkınlıkla. Çünkü hiç ummadığım terslikte davranıyordu ve taksi ücretini öderkende oflayıp durdu bende arkadaşımın indiği kapıdan inmek için hızla indim cüzdanımı bile çantama koyamadan. Ve o esnada poşetimi takside bırakmışım. 2-3 saat sonra bunu fark ettim ve hemen arkadaşımla taksi durağına gittik. Taksiciler yardımcı olmaya çalıştı. Sonrasında bizim bindiğimiz taksicinin vardiyasının bitmiş olduğunu öğrendik ve evi de belediye konutlarında olduğu için poşeti gidip almak istedik. Taksiciler taksiyle bizi oraya götürmek için ısrar edip durdular. (Taksimetreyi açabilmek için) Biz kabul etmeyince de adam gelip poşeti taksi durağına getirirse taksimetre açar dediler gergin bir tavırla) bizde evi yakın diye yürümeyi düşündük dedik. Tamam dediler adamla iletişim kurdular. Konum atsın size dediler, benim şarjım 1'di arkadaşımın da telefonu kapalıydı. Bizde numarasını aldık. Ve yolda yürürken aradık 10 dakikaya geliriz diyelim dedik. Yolumuz 5 dakika bile kalmamış meğer. Ama adam telefonda arkadaşıma ters bir şekilde konuşup, bağırdı. Bir de sizi mi bekleyeceğim ben tarzında çıkıştı. Sonrada İstanbul Seyahatin önüne gelin dedi. Geldik. Poşeti verdi ve bize ters ters konuşmaya devam etti. Saygımızı bozmadan sakince kendimizi açıkladık ve gittik. Sonra taksi durağından geçiyorduk. Taksicilerden biri aldınız mı poşetinizi diye sordu. Evet aldık ama çok büyük bir saygısızlık bu dedim. Adam da poşetini unutmak senin hatan dedi. Ben de evet bu benim hatam olabilir ama bu kaba davranışları hak ettiğim anlamına gelmez dedim. Oda adam sizin ayağınıza gelmek zorunda değil dedi. Bende o bizim ayağımıza gelmedi biz onun ayağına gittik ve saygımızı hiç bozmadık dedim. Gerçekten çok büyük ayıp dedim. Adamda bana doğru tehditkar bir şekilde yürüdü. (Neredeyse üstüme yürüdü diyebileceğim şekilde) neye uğradığımı şaşırdım ve bir adım geri attım. Karşısında bir kadın var ve bana bu şekilde davrandı. Hiç yakışmadı bunu hiç yakıştıramadım tarzı söylemlerde bulunup, uzaklaştım oradan.

Taksiciler Odası Konya Otogar Taksi Şikayeti

07 Şubat 2024 12:03