Empati Eksikliği Ve İletişim Sorunlarıyla Dolu Gözlük Alışverişi

16 Ekim 2024 22:361.148

27 eylülde 10:15 gibi gözlüğümü değiştirmek için geldim, daha iyi tasarımının olduğunu düşündüğüm bir gözlük olursa değiştirecektim, yoksa değiştirmeyecektim.

Erkek görevli Mahmutpaşa satıcısı gibi davranıyor, Mahmutpaşa satıcılarının dahi empati yetenekleri daha gelişmiştir.

Gözlükleri denerken beni ilgilendirmeyen ağız kalabalığı şeyler söylüyor, şu çok tercih ediliyor, şu kampanyalı falan gibi. Kibarca dedim ki ; ben rahatça bakabilir miyim, sorum olursa sorarım dedim. Bir süre sustu.
Daha sonra eşime denediğim gözlükleri gösterip fikrini almaya çalışırken sürekli araya girip bence çok güzel, bu çok satıyor gibi şeyler söylüyor, dedim ki çok satması önemli değil, benim beğenilerim farklı. Bunu ona söyledim, tam söylerken sözümü kesip alınganlığını belli ediyor. En başta beni zaten ittiniz dedi. ( bunu fark ettiği halde devam ediyor )

Eşimle karar vermeye çalışıyoruz. Aramızda konuşuyoruz, sürekli araya giriyor, sonunda satıcıdan uzak bir yere ilerleyip kendi aramızda konuştuk, bunu görünce içeri gitti, bayan satıcı geldi.

Sorun şu, satıcı biraz empati sahibi olur, her ağız kalabalığı yapan iyi satıcı değildir, hele de rahatsız olduğunu müşteri belli ettiyse biraz geri çekilmesi lazım.
Bana benim ilgilenmediğim bilgiler veriyor, o kampanyalı bu çok satıyor, benim arkadaşımda da bu var gibi.
Satıcıya biraz daha smooth davranması söylenmeli ve iletişim eğitimi verilmeli.

Not: Marmara forumda da aynı mağazada gözlük baktım, hiç sorun yaşamadım, satıcı kararsız kaldığımda sıkılma işaretleri sergilemiyor, gereksiz araya girip tercihimi yönlendirmeye çalışmıyordu.

Atasun Pendik Personel Muamelesi

25 Ağustos 2024 01:363.470

"CEO Evren Hanım ve müşteri destekteki arkadaşlara teşekkürler."

Atasun Optik'te Müşteri İlgisizliği Ve Kaba Davranış

9 Mart 2025 21:59654

09.03.2025 tarihinde, saat 20:15-20:45 arasında Beylikdüzü Migros AVM'deki Atasun Optik mağazasına eşimle gözlük almak i...

Mağazada Yaşanan İlgisizlik Ve Olumsuz Çalışan Tutumu

18 Temmuz 2025 18:39968

"İlginiz için teşekkür ederim"

Atasun Optik'te Sorunlu Gözlük Deneyimi

3 Mart 2025 15:403.699

Atasun Optik 41 AVM şubesinde, iş bilmez ve dinlemeyi bilmeyen, süreci yönetemeyen mağaza müdürü başta olmak üzere, ilet...

1 Destek

Sunglass Hut Rayban Gözlük Eğrilik Sorunu